8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven

10.8K

Een keer per jaar brengen wij een maand alcoholvrij door. Niet omdat we enórme zuipschuiten zijn, maar wel omdat we er van bewust zijn, dat het wel héél normaal is om overal een ‘gezellig’ drankje bij te nuttigen. Soms is het dan ook even goed jezelf even rantsoen te zetten. Dan waardeer je het des te meer wanneer het weer mag. Daarom 8 tips om een alcoholvrije avond te overleven!

8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven | www.deedylicious.nl

Er is alleen één klein dingetje wat mij stoort aan deze maand. En dat is dat er eigenlijk maar heel weinig alternatieven worden geboden in de horeca voor niet-‘drinkers’. Ja je kunt je te buiten gaan aan cola, sprite, icetea, sapjes e.d., maar het komt standaard in een zo’n eeuwig saai longdrinkglas, blèh. Wanneer je een bierdrinker bent, is er op zo’n avond nog hoop; de alcoholvrije biertjes zijn in opkomst. Daar het een paar jaar geleden nog redelijk ‘not-done’ was om dit te bestellen, begint dit nu meer en meer geaccepteerd te worden in de horeca.

Maar ik, als wijndrinker en zo-geen-bierliefhebber, pis er altijd mooi naast in deze maand. Ik vind dan ook dat de horeca dit mag oppakken. Er zijn namelijk genoeg mensen die ‘even’ geen alcohol drinken, maar toch lekker uit eten willen of de kroeg in gaan. En als ik alcoholvrij wil drinken, is het toch leuk als daar iets extra’s van wordt gemaakt? Zodat ook míjn drankje er als een feestje uitziet?

Ik heb dan ook wat tips voor de uitbaters én voor jou, zodat jij gezellig mee kunt doen met je gezelschap, zonder dat dit zo nadrukkelijk aanwezig is.

Glas water waar fruit in valt en een grote spetter veroorzaakt

Klinkend water

Bestel je bij het eten water met een schijfje citroen? Of is het extra feest en mag er wat lekker rood fruit in? Vraag dan of ze het in een wijnglas willen schenken, dan kunnen je gezellig meeproosten met de wijndrinkers. Of vraag eens of er ander fruitwater is, laat er een takje munt in steken en vraag om een stoer glas. Op deze manier is water drinken ineens een stuk gezelliger.


Mocktail met cocktailshaker

Mocktails

Mocktails zijn tegenwoordig geheel geaccepteerd en elke horecazaak heeft naast gewone cocktails vaak wat alcoholvrije alternatieven op de kaart staan. Gelukkig maar, want ook in een niet-alcoholvrije-maand vind ik het fijn om deze te kunnen bestellen. Als ik nog moet rijden bijvoorbeeld, is dit toch een uitkomst. Wil je liever thuis aan de slag en een lekker alcoholvrij drankje maken? Kijk eens bij deze Mocktail recepten.


Fine wining

Er is, voor de echte die-hard-wijndrinkers ook alcoholvrije wijn te vinden. Deze is vaak wel iets zoeter dan zijn alcoholische broer, maar dit geeft je toch het mondgevoel bij een goede maaltijd. En na wat speurwerk kwam ik er achter dat er een complete alcoholvrije-webwinkel is waar vast iets tussen staat naar jouw gading.


8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven | Pinky Rose Lemonade | www.deedylicious.nl

Pinky Rose

Maak eens je eigen limonadesiroop! Geen zin om je eigen limonade te maken? Bestel dan de bijzondere limonades van Pinky Rose. Ik kwam deze ooit tegen bij een pers event. De limonade is puur natuur en er zijn bijzondere smaakcombinaties verkrijgbaar in de webshop. Je bestelt de blikken siroop hier.


Virgin Bubbels

Maak een simpele limonadesiroop nog lekkerder met de bubbels van Bar-Le-Duc. Dit merk heeft een lijn van Mineraalwater+ waaraan fruitaroma’s zijn toegevoegd. Mix de citroen-variant met een klein beetje bosbessensiroop en schenk dit in een champagneglas of een stoer whiskyglas gevuld met crushed ijs. Met een paar blauwe bessen of frambozen erin, een blaadje munt of schijfje citroen, ziet dit er super feestelijk uit!


Coldbrew Winter Ice tea | www.deedylicious.nl

Ice tea baby

De ice tea die wij kennen, is óf met veel prik óf veel te zoet. Jammer, want zelf ice tea maken is zo simpel en je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt. Ik heb met een beetje hulp van Edith, die mij vanuit Calinfornia tipte met het recept, een heerlijk Coldbrew Winter Ice tea en Zomerse Coldbrew Ice tea gemaakt. Ik heb het met Green Chai thee gemaakt; in de winter echt heerlijk!


Happy Drinks

Bij de Hoftrammm hebben ze het goed begrepen en bieden naast een bier- en wijnarrangement ook Happy Drinks aan. Deze zijn ontwikkeld door Pierre Wind i.s.m. het Trimbos instituut. Alcoholvrije cocktails met een gekke twist, maar verdraaid goeie smaakcombinaties. Wat dacht je van een Sex op de fiets of een B53? En die laatste smaakt zo lekker dat het niet eens verraad dat het een alcoholvrij drankje is.


8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven | www.deedylicious.nl

Stoere prik

Als je gasten dan toch om frisdrank vragen, serveer dat colaatje of die Sprite dan in een stoere Masonjar, met wat ijs, schijfje citroen/limoen en een leuk rietje. Of gebruik een van de prachtige robuuste glazen van Nachtmann.

Vries wat ijsblokjes in met daarin wat stukje citroen -of limoenschil. Dan is frisdrank ineens zo niet zo saai meer.


Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die wel eens een maand (of 9 😉 ) afzien, of misschien helemaal geen alcohol drinken. Wat vinden jullie van de alternatieven in de horeca? 

KokenKoken

Reacties

 1. Hoi Wendy,
  Ik zou heel blij zijn met je tips.
  Ik drink helemaal geen alcohol en wat dan evt alcohol vrij is zit vaak suiker in.
  Ben benieuwd kan niet wachten een leuke cocktail zonder gaat er vast in.
  En het staat gewoon gezelliger dan water waar ik altijd aan zit.
  Voor jullie samen fijne feestdagen.
  Groetjes van ons.

 2. Heel fijn dat je deze tips deelt! 🙂

 3. Leuke tips. Bedankt. Ik zal dit proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close