De dagen worden kouder en kouder, maar dat zal mij er niet van weerhouden om ice tea te drinken. Dit ijskoude drankje is namelijk heerlijk wanneer er een winters smaakje aan zit. Onlangs heb ik een maand zonder alcohol doorgebracht en in zo’n maand ga je om je heen kijken wat er voor alternatieven er zijn. Bij mijn 8 tips om een alcoholvrije avond te overleven, vond je deze ice tea al in een notendop tussen de tips staan. Hier het resultaat van mijn eigen experiment en ik kan je vertellen; dit is zeer geslaagd!
Wat heb je nodig voor Coldbrew Ice tea?
- 2 liter water
- 2 el. Indian Chai tea*
- 3 el. suiker **
- Grote pot/kan die je luchtdicht kunt afsluiten (en waar 2 liter water in kan)
- Lege glazen fles (bijvoorbeeld van sap)
*Ik heb deze thee gekocht bij de Simon Levelt. Het is belangrijk dat het losse thee is en niet uit een Pickwick-zakje komt. Voor de winterse smaak aan je ice tea is het van belang dat hij lekker gekruid is. Vraag je theespecialist gewoon even om advies en vraag naar een lekkere winterse smaak.
** Mag je absoluut geen suiker? Experimenteer dan eens met steviablaadjes en laat deze meetrekken in het brouwsel.
Wat ga je doen?
Maak de pot/kan goed schoon voor je hem gaat gebruiken. Vul deze dan met de 2 liter koud water, de thee en de suiker.
Zet dit afgesloten in de koelkast voor minstens een dag. Haal af en toe even uit de koeling en roer door. Na een dag moet je wel kunnen proeven of het genoeg is gezoet naar jouw smaak.
Is het nog te slap? Doe er dan een halve el. suiker bij en laat dan weer een paar uur staan. Na ongeveer 1,5 dag is de thee goed getrokken en is de suiker goed opgelost. Je kunt de thee nu drinken.
Zeef het vocht en giet het over in de lege glazen fles. De thee gooi je weg.
Serveer de ice tea in een groot glas, met een flink wat ijs on top.
Zie je nou wel, ice tea in de winter kan best 😉
Je begrijpt dat je met dit recept eindeloos kunt experimenteren. Probeer verschillende smaken uit en kies jouw favoriet. Deze Indian Chai thee is vrij warm van smaak en lekker gekruid met kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zwarte peper. Een geweldige smaakcombinatie die helemaal bij de tijd van het jaar past.
Ziet er goed uit, ben benieuwd naar de smaak! 😉