Ik heb er weer een gemaakt hoor; een heerlijk Mexicaanse gerecht. Ik kan echt geen genoeg van krijgen van deze keuken en vind het dan ook zo leuk dat je de tortilla wraps op zo belachelijk veel verschillende manieren kunt klaarmaken. Ditmaal maakte ik vegetarische taquito’s met Pico de Gallo. Superlekker met zoete aardappel en frisse yoghurtdip. Heerlijk als avondeten, met een simpele salade on the side, of als borrelhap voor bij de vrijdagmiddagborrel. Wij aten er met z’n twee elk 3 als avondeten (zonder salade) en lunchte de volgende dag met de left-overs. Als je ze maakt, tag je #DeedyLicious dan even? Ben zo benieuwd wat je er van vindt!
Vegetarische taquito’s met Pico de Gallo
Ik at al eens een soort taquito als deze in London bij het restaurant Wahaca en vond dit echt superlekker. Ik had alleen dat weekend enorm last van een tand en eten ging dan ook niet van harte. Met pijn in mijn hart (en tand *padoem pats) heb ik het dan ook niet helemaal kunnen opeten. Ik heb dit gerecht in mijn digitale receptenboekje genoteerd en vond het wel eens tijd om deze te maken. Ik kan nu al niet wachten tot de volgende keer dat ik het ga maken; dit was zó lekker!
Vegetarische taquito’s met Pico de Gallo
Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 1 grote ui in dunne ringen
- ½ rode paprika in dunne reepjes
- 1 tl suiker
- 3 zoete aardappels geschild en in kleine blokjes
- 1 tl curry madras specerijen
- zout
- peper
- 8 el yoghurt
- 1 tl Sriracha
- 8 gordita's (kleine wraps)
- 2 tomaten zonder pitjes in kleine blokjes
- ½ rode ui in dunne ringen
- ½ bosje koriander fijngehakt
- 1 limoen in partjes
Optioneel
- ½ rode peper fijngehakt
Instructies
- Verhit een koekenpan met 2 el olie en bak hierin de (gele) ui en paprika op middelhoog vuur tot de ui zacht begint te worden. Voeg de suiker toe, roer goed om en laat 10 minuten zachtjes bakken. Als het vocht is opgelost en droog dreigt te bakken, voeg je 1 el water toe. Haal na de baktijd van het vuur af en bewaar voor later.
- Bak ondertussen in een andere pan de zoete aardappelblokjes in de overige olie goudbruin. In de laatste 3 minuten mag de curry madras erbij. Haal van vuur af en schep in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de yoghurt met de Sriracha en voeg de helft toe aan de aardappelblokjes samen met de ui en paprika. Laat even afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 190˚C.
- Schep op elke gordita 1 el van het aardappelmengsel en rol stevig op. Leg deze op een bakplaat met de flap naar beneden. Druk even aan zodat ze blijven liggen. Bak ze 10 minuten in de oven of tot de randen goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de Pico de Gallo door de tomaten, rode ui, koriander en eventueel rode peper door elkaar te mengen. Breng op smaak met wat vers geperst limoensap en een snufje zout.
- Serveer de taquito’s op een grote schaal met de Sriracha yoghurt en Pico de Gallo ernaast.
MUZIEKTIP!
De reden waarom ik nu weer een Mexicaans recept heb gemaakt, daar moet ik Netflix toch de schuld van geven. Wij hebben namelijk het nieuwe seizoen van Narcos op het moment in onze favorietenlijst staan waarin het wel en wee van de Mexicaanse maffia aan de orde komt. De serie wordt gekeken met Shazam in de aanslag, want de muziek in de serie is werkelijk geweldig. En als deze nummers eenmaal in mijn hoofd zit, dan ga ik blijkbaar vanzelf weer Mexicaans koken 😀