Bietenquiche met spinazie en feta

4.7K
Verspil niets!
Maak ook eens een quiche met left-overs uit jouw koelkast!

Het is lange tijd stil geweest hier en dat heeft alles te maken met de Coronacrisis. Al vanaf de dag dat het ‘echt serieus’ werd in Nederland merkte ik dat mijn opdrachten én dus inkomsten aardig achteruit liepen. Ik had nog wel wat opdrachten lopen, maar een vetpot was het niet. Workshops moesten worden gecanceld, shoots in de horeca waren een no-go op dat moment. En samenwerkingen met foodproducenten lagen ook stil. Het bevroor naast mijn inkomen, ook mijn creativiteit en ik verlamde.

Terwijl half creatief-Nederland van alles gratis aan het doen was, bedacht ik mij alleen maar ‘hoe kom ik aan mijn inkomsten?’ Gelukkig kon ik voor Francesca Kookt thuis wat lekkere recepten maken en fotograferen. En zo nu en dan hou ik daar wat ingrediënten van over. Daar is deze Bietenquiche met spinazie en feta uit voortgekomen; puur uit de leftovers!

Bietenquiche met spinazie en feta | www.deedylicious.nl

Bietenquiche met spinazie en feta

Ik zat dus met restjes groenten, kaas en spinazie en dacht om er een eenvoudige quiche van te maken. Ik wil namelijk zo min mogelijk weggooien. Maar dat deze Bietenquiche met spinazie en feta zó smakelijk uit zou pakken, had ik eigenlijk niet durven bedenken. We hebben er zo verschrikkelijk van zitten genieten (zelfs Vriendlief zei dat hij het vlees eigenlijk niet eens mistte), dat ik niet anders kon dan het recept met jullie te delen.

En dit keer heb ik eens geen foto’s met een spiegelreflexcamera gemaakt, maar lekker simpel met mijn iPhone aan de keukentafel. Ik bewerkte de foto’s ook op mijn iPhone. Zou je dit ook willen leren? Boek dan een workshop smartphone fotografie. Die kunnen we prima 1-op-1 online doen en ik kan je tips en tricks geven hoe je beter beeld schiet én alles bewerkt op je smartphone. Mail gerust even naar info@deedylicious.nl voor meer informatie.

Bietenquiche met spinazie en feta | www.deedylicious.nl

Bietenquiche met spinazie en feta

Porties 3 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

 • 2 el bakolijfolie
 • 1 ui gesnipperd
 • 4 tenen knoflook 2 fijngehakt, 2 geraspt (voor de tzatziki)
 • 100 gr baby spinazie
 • peper
 • zout
 • 1 rol kant-en-klaar hartig taartdeeg
 • 4 el paneermeel
 • 100 gr feta verkruimeld
 • 200 gr biet voorgekookt en in blokjes
 • 4 eieren
 • 200 ml volle melk
 • 4 takjes munt blaadjes fijngehakt
 • 1 el gedroogde oregano
 • ½ komkommer geraspt en uitgelekt
 • 4 el Griekse yoghurt
 • olijfolie extra vergine

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180˚.
 • Bak in een koekenpan de ui en de 2 tenen fijngehakte knoflook zachtjes aan in de olie, tot de ui glazig is. Voeg de spinazie toe en laat even slinken. Breng op smaak met peper en zout. Schep het in een zeef en laat goed uitlekken.
 • Leg het hartige taartdeeg in een ingevette quichevorm (ik had een rechthoekige, maar rond kan ook) en snijd overtollige randjes af (of laat hem lekker rustiek zoals die van mij en laat het overhangen). Prik gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel over de bodem.
 • Klop de eitjes los en schenk hier de melk bij, roer goed door. Verkruimel, de feta door het ei-mengsel, doe de munt, oregano, bietenblokjes en uitgelekte spinazie erbij, breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Schenk het mengsel in de vorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
 • Bak in 30 – 45 minuten in de oven. Test na 30 minuten met een satéprikker of de binnenkant gaar is.
 • Maak in de tussentijd de tzatziki door de uitgelekte komkommer te mengen met de yoghurt, knoflook en wat zout. Voeg eventueel wat olijfolie toe.
 • Serveer een lekker stuk quiche per persoon met een flinke lepel tzatziki.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Hartige taart, Makkelijk, Quiche

MUZIEKTIP!


Een beetje ‘good-vibes’ zijn in deze rare tijd wel welkom in huize DeedyLicious. Ik word zo blij van het nieuwe nummer van Jason Mraz dat deze op max volume regelmatig door de speaker schalt.

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close