De kapsalon staat bekend als een caloriebom en wordt vaak na het stappen gegeten. Maar niet alleen na het stappen, soms haalt Vriendlief wel eens een Turkse pizza voor ons, maar komt dan terug met een kapsalon voor zichzelf. Dan kon hij de verleiding weer niet weerstaan 😉 Maar echt vaak doen we dat niet. Want tja, met een flinke bak patat onder het vlees en ook nog eens een lading kaas erover, mag je dit gerecht dan ook direct op je heupen plakken. Dus ik bedacht een versie zonder patat. Deze kapsalon met kalkoen en zoete aardappel is stiekem helemaal niet zo slecht, zolang je het rustig aan doet met de kaas. Verras de familie eens en laat ze smullen van dit heerlijke gerecht!

Kapsalon met kalkoen en zoete aardappel
Ingrediënten
- 5 zoete aardappels geschild en in dunne plakken
- olijfolie
- zout
- peper
- ¼ tl cayennepeper
- ½ tl kurkuma
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ¼ tl kaneel
- ½ tl korianderzaad
- ¼ tl nootmuskaat
- ⅓ tl gerookt paprikapoeder
- 450 gr kalkoen in blokjes
- 150 gr geraspte kaas
- 200 gr ijsbergsla gewassen en grof gesneden
- 3 tomaten gehalveerd en in plakken
- ½ komkommer gehalveerd en in plakken
- 5 el yoghurt
- 2 tenen knoflook fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Meng de zoete aardappelschijfjes met olie en breng op smaak met peper en zout. Leg de plakjes naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze zo'n 15 minuten in de oven of totdat de randjes knapperig beginnen te worden.
- Meng cayennepeper, kurkuma, gemberpoeder, knoflookpoeder, kaneel, korianderzaad, nootmuskaat, gerookt paprikapoeder met wat peper en zout. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng dit alles door de kalkoen heen.
- Bak de kalkoen snel rondom gaar in een hete koekenpan.
- Haal de zoete aardappelschijfjes uit de oven en verdeel deze in een ingevette ovenschaal. Leg daar bovenop de kalkoenblokjes en bestrooi met de geraspte kaas naar wens. Zet terug in de oven en zet de bovengrill aan tot het knapperig goudbruin is geworden. Haal de ovenschaal uit de oven. Leg bovenop de kalkoen een flinke hoeveelheid sla en daar bovenop de tomaat en komkommer.
- Maak de yoghurtsaus door peper, zout en de knoflook te mengen.
- Serveer de kapsalon met de yoghurtsaus.
MUZIEKTIP!
Dit gerecht doet mij denken aan de tijd dat ik nog als DJ draaide. Tegen een uur of 2 ’s nachts kreeg ik altijd trek. De shoarma-zaak was dan helaas al dicht, maar er was altijd wel iets uit de frituur te regelen 😉 En terwijl ik mijn vreetkick wegwerkte draaide ik vaak deze plaat.