Tegenwoordig eten we op woensdag vaak een salade en onlangs was het mijn ‘beurt’ om te bedenken wat we gingen maken. Ik moest, voordat ik boodschappen ging doen, nog even snel de stad in om iets te ruilen en liep langs de visboer waar een geweldige geur van de vers gebakken kibbeling vandaan kwam. Ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan en bracht wat mee. Bij thuiskomst bedacht ik er deze geweldige Kibbelingsalade mee, met geroosterde paprika’s en een bijzonder makkelijk, maar smakelijke kruidenyoghurt.
Kibbelingsalade met kruidenyoghurt
En die kruidenyoghurt heb ik bedacht n.a.v. ons weekendje in Frankrijk. Daar gebruiken ze standaard altijd slasaus en ik wilde ook zoiets maken. Ik had nog wat yoghurt in de koeling staan en een kuipje kruidenkaas. Wanneer je deze twee met elkaar mixt, krijg je de lekkerste ‘slasaus’ ever!
Dat ik deze salade zo vreselijk lekker vind is trouwens best bijzonder, als je dit verhaal kent van het Vispannetje 😉
Kibbelingsalade met kruidenyoghurt
Ingrediënten
- 800 gr kibbeling
- 4 tomaten in partjes
- 1 komkommer in halve maantjes
- 1 krop romainesla gewassen en grof gesneden
- 2 geroosterde paprika's fijngehakt
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el kruidenkaas
- 1 el water
- peper
Optioneel
- croutons
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚.
- Spreid de kibbeling uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat en warm de kibbeling 10 minuten op. Maak in de tussentijd de rest van de salade.
- Was de sla, komkommer en tomaten goed en snijd deze in kleine stukken. Snijd de geroosterde paprika fijn en meng door de sla. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig, dit zit al in de kruidenyoghurt.
- Meng de Griekse yoghurt met de kruidenkaas en mix dit goed door elkaar totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg dan een eetlepel water toe om het iets te verdunnen.
- Mix een paar eetlepels van de kruidenyoghurt over de sla en schep om. Zet de rest van de kruidenyoghurt op tafel voor de liefhebber.
- Haal de kibbeling uit de oven.
- Schep de salade op een mooi bord en leg de warme kibbeling hier bovenop.
Notities
MUZIEKTIP!
Lekker makkelijk, dat is wat ik bij dit gerecht denk. Even easy cooking en vooral niet teveel moeite. Vandaar een nummer dat lekker ‘laidback’ is. Geniet mee van Sara Watkins die met dit nummer wat mij betreft de essentie van Folk vertolkt. I love this!
Joh, nooit aan gedacht om voor croutons het brood gewoon in de broodrooster te stoppen. Zo veel makkelijker dan met pannetjes en boter/olie in de weer te gaan. Reden waarom ik het praktisch nooit maak.
Dank voor de tip!!
Groetjes, Tessa
Ja je wordt creatief als je lui bent aangelegd Tessa ? Geniet ervan!