Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen

6.1K
makkelijk

Afgelopen winter waren Vriendlief en ik een weekendje op de Veluwe en na een stevige wandeling in de bossen van de Veluwe, hebben we een hapje gegeten bij de lokale Italiaan. Het was er megadruk, dus we moesten even aan de bar wachten totdat er een tafeltje vrij kwam. Onder het genot van een drankje hingen we aan de bar en in mijn ooghoek zag ik een kookboek op de bar liggen. Geen idee meer welk kookboek het was, maar er stonden spannende gerechten in waaronder een dessert met frambozen en balsamico.

Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen

Ik vond die combinatie bijzonder en heb er een snelle snapshot en notitie van gemaakt, zodat ik hier inspiratie uit kon halen voor een dessert bij thuiskomst. Het heeft even geduurd voordat ik daar iets mee heb gedaan, maar toen ik weer verse frambozen in het schap zag liggen, wist ik gelijk dat ik iets met deze inspiratie moest doen. Ik maakte dit snelle mini-dessert: Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen.

Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen | www.deedylicious.nlGriekse yoghurt met Balsamico en frambozen

Voor dit dessert is het belangrijk dat je van die lekkere dikke Griekse Yoghurt in huis haalt. Deze is een beetje zuurder dan de yoghurt die we meestal kopen, maar voegt veel aan de combinatiesmaken toe die we zo gaan maken. Daarnaast is een goede kwaliteit balsamico van belang. Ik heb voor dit receptje de 15 jaar oude balsamico van Foodelicious gebruikt. Deze zat in de decemberbox van de FoodeliciousBox. En we zijn hier zuinig mee, want hij is werkelijk té lekker! Uiteraard is hij heerlijk bij een Salade Caprése, maar ook een scheutje door je pastasaus is geweldig. En soms snoep ik er zo een theelepeltje van, gewoon omdat hij heerlijk is, hihi.

Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen | www.deedylicious.nl

Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen | www.deedylicious.nl

Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 8 el Griekse yoghurt
  • 4 tl balsamico van goede kwaliteit
  • 2 el poedersuiker + extra voor garneren
  • 1 doosje verse frambozen

Instructies

  • Meng de poedersuiker met de Griekse yoghurt en verdeel dit over 4 glaasjes.
  • Schenk over elk glaasje ¾ theelepel van de balsamico. Leg bovenop wat frambozen.
  • Bestrooi de glaasje met een beetje poedersuiker. Besprenkel met een paar druppel van de balsamico over de frambozen.

Notities

  • Ook lekker met verse munt.
  • Maak eens wat compote van frambozen en doe dit als extra laagje tussen de yoghurt.
Gang: Nagerecht
Trefwoord: Balsamico, Frambozen, Yoghurt

MUZIEKTIP!

Dit is een heerlijk dessert voor na een Italiaanse maaltijd. Lekker even uitbuiken met een klein glaasje vol lekkers. En bij dat ontspannen gevoel hoort een mooie plaat. Ik hoorde dit nummer in het filmpje van Rima Baransi, het dansende meisje die de wereld een minuut even wat mooier maakte. Ik werd gegrepen door het muziekstuk en kan nu niet meer stoppen met luisteren. Geniet je even mee?

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close