Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade

6.4K

Het is feest! En nee, je hoeft mij niet te feliciteren, want ik ben niet jarig, zal niet mijn zwangerschap aankondigen of vieren dat ik 10 jaar getrouwd ben. Nee je mag mij feliciteren, omdat ik officieel 1 jaar aan het ondernemen ben. DeedyLicious bestaat natuurlijk al een aantal jaar als blog, maar sinds mei 2017 ‘doe ik het allemaal zelf’ onder de naam DeedyLicious. Als traktatie maakte ik deze heerlijke Pinkies!

Ik heb de zijwieltjes van een werkgever eraf gegooid en ben elke maand helemaal in mijn uppie mijn salaris aan het verdienen. Ik vind dat best ‘een dingetje’ hoor. En zo nu en dan ook best stoer van mezelf dat ik het eerste jaar heb overleefd. Met deze Pinkies wilde ik dat eens uitgebreid vieren! Je vindt hier het recept, maar beloof mij wel dat je het eindresultaat deelt? Ook al lees je deze blog 5 jaar later, toch leuk ojm te zien dat je ook dan nog even aan mijn ‘verjaardag’ denkt.

Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade | www.deedylicious.nl

Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade

Ik kon het natuurlijk niet maken om voor deze speciale dag helemaal niéts feestelijks te bakken. Ik bakte daarom speciaal voor mijn ‘eerste verjaardag’ deze Pinkies. Dit zijn brownies, maar dan met witte chocolade i.p.v. donkere chocolade. Blondies dus, maar dan met frambozen door het beslag, waardoor het Pinkies worden. Snap je hem nog? Ach wat maakt het uit, als ze maar lekker smaken, niet waar? En óf ze lekker zijn! Ik gebruikte voor deze Pinkies een bakvorm van Allied Golden Heritage, die ik kreeg tijdens de bloggersmeetup van Deb’s Bakery&Kitchen. Maar een andere vorm van ongeveer 20 x 30 cm doet ook prima zijn werk.

Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade

Porties 12 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

 • 70 gr frambozen eventueel uit de diepvries
 • 100 gr roomboter
 • 150 gr witte chocolade + extra voor de decoratie
 • 2 eieren
 • 75 gr suiker
 • 75 gr zelfrijzend bakmeel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180˚C.
 • Verwarm de frambozen in een steelpannetje tot deze zacht zijn. Prak ze fijn tot pulp en voeg de roomboter toe. Laat deze op laag vuur smelten. Wanneer deze is opgenomen, zet je het vuur uit en voeg je de witte chocolade toe. Roer regelmatig tot het is opgenomen.
 • Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa en voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Vouw dit met een spatel door de eieren heen om het zo luchtig mogelijk te houden.
 • Schenk het lauwe frambozenmengsel in de kom en vouw voorzichtig door elkaar.
 • Schenk dit in de ingevette brownievorm en bak in zo’n 30 minuten gaar. Als de bovenkant te bruin wordt, dek je deze af met aluminiumfolie.
 • Haal uit de oven en laat iets afkoelen voordat je hem uit de vorm stort.
 • Snijd er gelijke blokjes van als hij is afgekoeld en serveer met wat geschaafde witte chocolade en verse frambozen.
Gang: Nagerecht
Trefwoord: Bakken, Feest, Zoet, Zomer

MUZIEKTIP!

Wat ik draai als ik iets te vieren heb? Lastige vraag. Want zo’n feest-vibe kan gerust een uurtje duren bij mij 😀 Lastig dus om daar 1 plaat voor te kiezen. Daarom heb ik speciaal voor deze feestelijke dag een korte playlist samengesteld, met daarin een aantal partynummers die op een gezellig feestje niet mogen ontbreken en waar ik persoonlijk heel erg blij van word. Zowel van het luisteren als het draaien in ervan in de clubs. Vier je met mij mee door deze knalhard te draaien?

KokenKoken

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close