Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

14.4K

De zomer staat nu écht voor de deur en ik kan niet wachten om te vergeten hoe schoenen aan mijn voeten ook alweer aanvoelde. Het liefst loop ik in de zomer namelijk de hele dag op slippers of blote voeten. En als dat zover is dan weet je het: het is tijd voor ijsjes! Ik deed sinds lange tijd weer eens mee met de Foodblogswap en mocht een leuk recept uitzoeken van de blog van Mamma’tje van alles. Grappig, want hier mocht ik de laatste keer dat ik meedeed ook al van koken. Toen maakte ik deze kokosbollen, maar nu ging ik aan de slag met ijs en maakte Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes.

Frambozenijsjes met yoghurt conrflakes | www.deedylicious.nl

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

Ik ben gek op ijsjes! Dat zal wel komen, omdat ik in de zomer jarig ben en mijn traktaties op school (áls mijn verjaardag niet in de vakantie viel) meestal ijsjes waren. Er hangt bij mij dan altijd een ‘feestelijke’ emotie aan ijs. Vroeger kochten wij altijd ijsjes, want zelf maken was nog niet zo’n hype als nu. Nou ja, op een zelfgemaakt cola-ijsje na dan 😉 Ik vond het dan ook leuk om met dit ijsrecept een ijsje te maken, die ik heel graag had willen trakteren op mijn basisschool. En met de toevoeging van de knapperige Yoghurtcornflakes van Tijd voor Ontbijt wed ik dat iedereen ineens wél vrienden met mij wilde zijn 😀

Frambozenijsjes met yoghurt conrflakes | www.deedylicious.nl
Frambozenijsjes met yoghurt conrflakes | www.deedylicious.nl

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

Porties 10 ijsjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Opstijven in de vriezer 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten

Benodigdheden

 • IJsvormpjes
 • IJsstokjes

Ingrediënten

 • 220 gr frambozen eventueel uit de diepvries
 • 400 ml slagroom
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 4 el yoghurtcornflakes of gepofte rijst of stukjes witte chocolade

Instructies

 • Verwarm de frambozen in een steelpannetje, totdat ze uit elkaar beginnen te vallen. Doe deze in een grote mengkom. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng goed.
 • Klop de slagroom stijf in een vetvrije kom.
 • Spatel nu luchtig de slagroom door het frambozenmengsels en meng op het laatst wat yoghurtfcornflakes erdoor. Leg op de bodem van de vormpjes wat yoghurtcornflakes en vul de ijsvormpjes.
 • Plaats deze in de vriezer en wacht minstens 4 uur tot ze helemaal uitgehard zijn, alvorens aan te vallen.

Notities

Heb je geen yoghurtcornflakes? Deze ijsjes zijn ook lekker met gepofte rijst of wat grof gehakte witte chocolade er doorheen.
Eet ze volgens het bovenstaande recept óf dompel ze nog even onder in de gesmolten chocolade. Leg ze na het dompelen op een bakpapiertje en laat de chocolade uitharden in de vriezer.
Gang: Nagerecht
Trefwoord: IJs, Makkelijk, Zoet, Zomer

MUZIEKTIP!

Zwoele zomeravonden met ijsjes vragen om zomerse vies. Vandaar een lekker tropisch plaatje van Los Pericos.

KokenKoken

Reacties

 1. Ziet er heerlijk fris en fruitig uit! Prachtige foto’s ook weer. Ik kom nog een keer bij jou langs voor fotografie tips! Maar dat wordt denk winter, of geef je dan geen workshops?

  1. Ik ben zo blij dat ik er nog 1 (!) in de vriezer heb liggen. die gaat eraan vandaag, haha! En leuk als je een workshop wilt volgen. Ik geef zeker weten in de winter nog een workshop. Hou Facebook in de gaten, want daar zal ik een event aanmaken waarop je je kunt inschrijven. Tot dan en alvast een fijne zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close