Spinaziesalade met zoete aardappel en mosterd

8.1K

Hebben we ooit wel eens zo’n lekkere lente gehad als deze van 2018? Ik geniet mij een ongeluk en ben veel in de tuin te vinden. Dit heeft voornamelijk als reden dat mijn kantoor boven als sauna fungeert op een hete dag. Na 14:00 uur smelt ik weg en krijgt zelfs mijn ventilator het te warm van al dat waaien. Dus hanteer ik een tropenrooster op dit soort dagen. Dat houdt in; vroeg beginnen en op tijd de computer weer uit en lekker naar buiten om in de frisse lucht te werken. Ik werk dan vaak recepten of andere blogs uit, terwijl ik onder de parasol vertoef. Zo ook dit recept: Spinaziesalade met zoete aardappel en mosterd.

Spinaziesalade met zoete aardappel en mosterd | www.deedylicious.nl

Spinaziesalade met zoete aardappel

Ik maak met dit warme graag frisse gerechten. En een salade is natuurlijk makkelijk bedacht. Maar om nou elke keer weer met een krop ijsbergsla aan de gang te gaan, vind ik een beetje saai. Ik heb deze keer dan ook gekozen om dit te vervangen voor spinazie. Het bittere van de spinazie zorgt ervoor dat alle smaken mooi samen komen. Deze salade staat bol van de smaak; zoet, zout en bitter. Dit alles op smaak gebracht met een van mijn favoriete dressings!

Spinaziesalade met zoete aardappel en mosterd

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

 • 4 zoete aardappels geschild en in kleine blokjes
 • 3 el olijfolie
 • 3 el grove mosterd
 • zout
 • peper
 • 4 el olijfolie extra vergine
 • 4 el citroensap
 • 1 el ahornsiroop
 • 200 gr spinazie
 • 1 krop romaine sla grof gehakt
 • 50 gr blanke amandelen geroosterd en fijngehakt
 • 2 appels (zoet) gehalveerd, in dunne plakjes
 • 2 avocado's in dunne plakjes

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C.
 • Meng de aardappel met bakolijfolie, 1 eetlepel mosterd en wat zout en peper.
 • Rooster 25 minuten tot de aardappel zacht is.
 • Maak ondertussen de dressing door de extra vierge olijfolie, citroensap, ahornsiroop en 2 eetlepels mosterd te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
 • Haal de zoete aardappel uit de oven. Meng de spinazie, sla en zoete aardappel. Leg daar bovenop de appel, avocado, grof gehakte amandelen breng op smaak met de mosterddressing.
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Trefwoord: Spinazie, Zoete aardappel, Zomer
Spinaziesalade met zoete aardappel en mosterd | www.deedylicious.nl

Vind je het leuk als ik vaker deel waar ik mijn props vandaan heb?

Ik gebruikte voor de foto van deze spinaziesalade met zoete aardappel nieuwe bordjes en saladebestek die ik gekocht heb bij Blokker. Op mijn zelfgemaakte backdrop spatten deze bordjes van het scherm! Met de theedoek van Zeeman en het bestek van Xenos is het een mooi geheel geworden. Oh het kleine schaaltje waar de amandelen in zitten heb ik bij de kringloopwinkel vandaan. Ik gok dat die niet duurder was dan €2,50. Zeker de moeite waard dus om daar eens naar binnen te wandelen.

MUZIEKTIP!

Ik merk dat ik in bepaalde zaken wel wat volwassener aan het worden ben (mag ook wel als je over een maand 40 wordt), zoals in mijn muzieksmaak. Natuurlijk geniet ik nog steeds van house, pop, folk en jemig wat niet. Maar dat ik klassieke muziek ooit zou gaan waarderen, dat had ik nooit kunnen denken. Ik liep dankzij Katie Rodgers tegen het muziekstuk Fallen Forest van Nigel Kennedy aan. Ik merk dat ik dit heel graag luister als ik creatief aan het werk ben.

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close