Pumpkin Spice pompoencurry

4.4K

Zo raar is dat, terugkomen van vakantie en het is meteen herfst. Het overkwam ons deze week toen wij terugvlogen vanaf Zakynthos. Wat is dat wennen om de luchthaven met 10 graden verschil uit te stappen. Ik heb dan ook een haat-liefde verhouding met dit jaargetij. Ik vind het zo jammer dat de zomer echt is afgelopen en de dagen langzaamaan weer korter worden. Maar ik kan daarentegen ook weer enórm genieten van alle kleurenpracht die je in de natuur ziet ontstaan. Daarom gaf ik mij er maar direct aan over bij thuiskomst; de herfst is begonnen. Ik maakte een super ‘herfstig’ recept om het knusse gevoel te omarmen; Pumpkin Spice pompoencurry.

Pumpkin Spice pompoencurry | www.deedylicious.nl

Pumpkin Spice pompoencurry

Ik kwam op het idee van deze curry, doordat ik eigenlijk elk jaar te laat ben met de pumpkin spice-hype. Dit jaar heb ik in mijn agenda een reminder gezet dat ik begin oktober hier een recept mee wilde maken. Ik zie altijd heel veel zoete recepten voorbij komen, die mij superlekker lijken. Maar ik heb voor de verandering een hartig recept gemaakt met deze lekkere specerijenmix. Het huis geurt heerlijk als je dit recept maakt! Mocht je niet zo van Pumpkin Spice houden; Ik maakte al eens eerder een pompoencurry, wie weet vind je die wel lekker.

Pumpkin Spice pompoencurry

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kruidnagel gemalen
  • 1 tl piment
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ flespompoen in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl Sriracha
  • 2 tomaten in blokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • zout
  • peper
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 3 el amandelen geroosterd en gehakt
  • 1 bosje koriander fijngehakt

Instructies

  • Maak de Pumpkin Spice mix door de kaneel met het gemberpoeder, kruidnagel, piment en nootmuskaat te mengen. Bewaar voor later.
  • Bak op middelhoog vuur de pompoen, ui, knoflook, paprika en zoete aardappel in een grote pan met de bakolijfolie.
  • Voeg als de ui glazig begint te worden de bruine suiker toe met 3 theelepels van de Pumkin Spice. Zet het vuur laag en roer goed door tot het lekker begint te geuren.
  • Voeg de Sriracha en tomaten toe en laat 5 minuten stoven.
  • Schenk de kokosmelk erbij, breng op smaak met peper en zout en laat de currysaus 15 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  • Voeg in de laatste 5 minuten de boontjes aan de currysaus toe.
  • Serveer de rijst met een flinke lepel currysaus. Bestrooi met amandelen en gehakte koriander.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Curry, Herfst, Pompoen, Rijst, Zoete aardappel

MUZIEKTIP!

Aangezien ik bij Pumkin Spice direct aan onze vakanties in Florida moet denken, kan het niet anders dan een typisch Amerikaanse plaat zijn. Country is dan wel op zijn plaats, vind je niet? En waar denk je dan aan? Juist; Dolly Parton. Deze uitvoering van Jolene van Miley Cyrus vind ik heerlijk om te luisteren.

In dit artikel wordt een affiliate link gebruikt. Lees hier meer over in de disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close