Pompoencurry met pittige pepersaus

821

Als je de blog van DeedyLicious al wat langer volgt, dan heb je het toprecept van de homemade pittige pepersaus vast voorbij zien komen. Met deze saus kun je maar liefst twee maanden doen en verschillende recepten maken of bestaande recepten lekker mee op smaak brengen. En zoals beloofd heb ik hier een compleet nieuw recept dat je hiermee kunt maken; Pompoencurry met pittige pepersaus!

Ik maakte afgelopen week alweer mijn tweede pot. Het is even een half uurtje snijden en alle ingrediënten klaarzetten, maar dan is het echt zo gemaakt. Even in de keukenmachine, chopper of blender, en klaar!

Pompoencurry met pittige pepersaus | www.deedylicious.nl

Pompoencurry

Met de pepersaus kun je die heerlijke haricot verts maken, maar ook een pomoencurry! En het recept hiervan deel ik maar al te graag. Dit is een fijn recept voor in het weekend, dit omdat je eerst wat groenten in de oven laat garen. Maar daarna zet je wel een geweldige maaltijd op tafel, wow! En wil je het liever vegetarisch houden, zoals Daphne in de comments voorstelde? Laat dan gewoon de kip eruit. Nét zo lekker, I promise 😉

Pompoencurry met pittige pepersaus

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Totale tijd 1 uur 30 min

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet in reepjes
  • 8 el  homemade pittige pepersaus
  • 400 gr pompoen geschild en in blokjes
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 6 el zonnebloemolie
  • 2 tl korianderzaad
  • peper
  • zout
  • 400 gr basmatirijst
  • ½ venkelknol in dunne reepjes
  • 1 ui in dunne ringen
  • 150 gr sugarsnaps
  • 10 cherrytomaten
  • 1 limoen in partjes
  • ½ blikje kokosmelk
  • 10 takjes platte peterselie

Optioneel

  • saffraan

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de gesneden kip in een afsluitbaar zakje en doe 4 eetlepels van de pittige pepersaus in de zak. Sluit de zak, hussel de saus even goed door de kip en leg in de koeling.
    Pompoencurry met pittige pepersaus | www.deedylicious.nl
  • Verdeel de pompoen en wortel in een ovenschaal en schenk hier 3 eetlepel zonnebloemolie overheen. Strooi de gemalen korianderzaad en wat versgemalen peper en zout over de groenten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven voor een uur. Hussel af en toe even om. De wortel moet zacht zijn, dan is het klaar en mag het rusten buiten de oven. Aluminiumfolie mag eraf.
  • Kook de rijst met eventueel de steeltjes saffraan. Giet dan af en zet 10 minuten met de deksel op de pan (van het vuur af) te rusten.
  • Zet een hapjespan op het vuur met 3 eetlepels olie. Bak hierin de kip rondom gaar. Doe dan de ui en venkel erbij.
  • Voeg de sugarsnaps toe wanneer de ui glazig begint te worden samen met de resterende 4 eetlepels van de pepersaus en laat dit op middelmatig vuur even pruttelen. Haal de pompoen en wortel uit de oven en voeg toe aan de kip.
  • Schud het blok kokosmelk goed en schenk de helft hiervan in de pan. Roer goed door. Voeg de cherrytomaatjes en de helft van de gehakte peterselie erbij. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout of peper.
  • Schep wat rijst op een diep bord met daarop wat van de curry. Strooi op het laatst nog wat peterselie over de pompoencurry en serveer met het partje limoen.

Notities

Vergeet niet om de pepersaus weer in de koelkast te zetten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Kip, Pompoen

MUZIEKTIP!

Bij dit vrolijke gerecht heb ik een topplaat van The California Honeydrops uitgekozen. Met hun Pumpkin Pie ben ik weer even terug in Amerika.

KokenKoken

Reacties

  1. Heerlijk pompoencurry! Mag van mij opzich ook wel vega, de pompoen vult al zo goed.

    1. Dit is inderdaad net zo lekker Daphne! Helaas kan ik daar thuis helaas niet altijd mee aankomen bij de vleesetende Vriend 😉

  2. Ziet er echt heerlijk kleurrijk uit!

  3. Dank je wel Rowan. Hij smaakt ook lekker kleurrijk 🙂 Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2020. All rights reserved.
Close