Ga terug

Pompoencurry met pittige pepersaus

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet in reepjes
  • 8 el  homemade pittige pepersaus
  • 400 gr pompoen geschild en in blokjes
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 6 el zonnebloemolie
  • 2 tl korianderzaad
  • peper
  • zout
  • 400 gr basmatirijst
  • ½ venkelknol in dunne reepjes
  • 1 ui in dunne ringen
  • 150 gr sugarsnaps
  • 10 cherrytomaten
  • 1 limoen in partjes
  • ½ blikje kokosmelk
  • 10 takjes platte peterselie

Optioneel

  • saffraan

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de gesneden kip in een afsluitbaar zakje en doe 4 eetlepels van de pittige pepersaus in de zak. Sluit de zak, hussel de saus even goed door de kip en leg in de koeling.
    Pompoencurry met pittige pepersaus | www.deedylicious.nl
  • Verdeel de pompoen en wortel in een ovenschaal en schenk hier 3 eetlepel zonnebloemolie overheen. Strooi de gemalen korianderzaad en wat versgemalen peper en zout over de groenten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven voor een uur. Hussel af en toe even om. De wortel moet zacht zijn, dan is het klaar en mag het rusten buiten de oven. Aluminiumfolie mag eraf.
  • Kook de rijst met eventueel de steeltjes saffraan. Giet dan af en zet 10 minuten met de deksel op de pan (van het vuur af) te rusten.
  • Zet een hapjespan op het vuur met 3 eetlepels olie. Bak hierin de kip rondom gaar. Doe dan de ui en venkel erbij.
  • Voeg de sugarsnaps toe wanneer de ui glazig begint te worden samen met de resterende 4 eetlepels van de pepersaus en laat dit op middelmatig vuur even pruttelen. Haal de pompoen en wortel uit de oven en voeg toe aan de kip.
  • Schud het blok kokosmelk goed en schenk de helft hiervan in de pan. Roer goed door. Voeg de cherrytomaatjes en de helft van de gehakte peterselie erbij. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout of peper.
  • Schep wat rijst op een diep bord met daarop wat van de curry. Strooi op het laatst nog wat peterselie over de pompoencurry en serveer met het partje limoen.

Notities

Vergeet niet om de pepersaus weer in de koelkast te zetten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Kip, Pompoen