Ik gok zo maar dat je bij het lezen van de naam van het recept een milliseconde hebt gedacht aan chocoladetruffels. Maar niets is minder waar. Ik heb gebruik gemaakt van een bijzonder product uit de Siciliaanse webwinkel van Amesi, namelijk hazelnootpasta met truffel. Echte truffel, ja!
Hazelnootpasta met truffel appeltaartjes
Ik bedacht dit appeltaartje met hazelnootpasta met truffel, omdat ik trek had in een zoete snack voor bij de thee. Maar de zin om een taart te bakken was er niet echt. Ik had nog wat plakjes bladerdeeg in de koeling liggen en zo kwam het dat ik dit kleine taartje bedacht die echt heel makkelijk is te maken. En met de smaakmaker, de hazelnootpasta met truffel, wordt het een fantastische smaakexplosie!
Explosief goedje
In eerste instantie wist ik niet of appel en hazelnootpasta met truffel nou echt een goede combinatie was. Ik vind truffel namelijk nogal snel overheersen. Wil je weten of het smaak, dan zit er maar een ding op; gewoon proberen. En believe me: om dit zo op een boterham te smeren vind ik het te heftig, maar verwerkt in dit heerlijke taartje is het werkelijk de bom!
Hazelnootpasta met truffel appeltaartjes
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 appel in dunne plakjes
- 1 ei
- 100 gr rietsuiker
- 100 gr boter op kamertemperatuur
- 100 gr amandelmeel
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 4 tl hazelnootpasta met truffel
- zout
- 2 el hazelnoten geroosterd en gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225˚C.
- Maak frangipane door de boter met de rietsuiker te kloppen totdat dit lekker luchtig is. Voeg dan het ei toe. Nadat deze is opgenomen mag het amandelmeel erbij met een snufje zout.
- Steek cirkels uit het bladerdeeg. Schulp de randen, zodat er een rand ontstaat en de frangipane er zo niet uit kan lopen en leg het op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Schep 1 eetlepel van de frangipane in het midden van het bladerdeeg. Verdeel wat appelschijfjes hier bovenop. Bestrooi de appel met een halve eetlepel bruine basterdsuiker en schep daar overheen een theelepel van de hazelnootpasta.
- Bak de taartjes zo’n 15-20 minuten.
- Strooi op het laatst nog wat hazelnoten over het taartje en serveer direct.
Notities
Geen fan van truffel?
Deze taartjes smaken ook heel lekker met gewone chocoladepasta.Over Amesi
Amesi is opgericht door Vincent Bakker, Tobias Kruisselbrink en Maurijn Bakker. Tobias woont al jaren op Sicilië. Tijdens de bezoeken aan dit mooie Italiaanse eiland werden ze telkens weer verrast door de Siciliaanse keuken. Het enthousiasme voor de producten ‘uit de tuin van Italië’ werd steeds groter en al snel was het idee geboren om de meest heerlijke delicatessen en wijnen naar Nederland te brengen! En dankzij deze beslissing kunnen we in Nederland genieten van de meest prachtige smaken uit Sicilië!
Met een rijk assortiment aan Italiaanse delicatessen, kun je nu genieten alsof in La Bella Italia op vakantie bent. De keuze van producten wordt zorgvuldig gemaakt. Er worden alleen producten geslecteerd die lokaal voorkomen en op kleine schaal worden gemaakt. Als je een truffel liefhebber bent moet je helemaal eens een kijkje nemen in hun shop. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er honing bestond met truffel en ook de hazelnootpasta met zomertruffel was een openbaring voor mij. En vergeet even de truffelolie die je in de supermarkt kunt kopen. We weten nu wel dat er geen olie uit truffels kan worden gewonnen. Maar Amesi heeft olijfolie met daarin échte stukken truffel. Deze geven zoveel smaak en aroma af, dat je nu de de real deal -truffelolie- in handen hebt!
Er staan nog veel meer fantastische artikelen in deze overheerlijk winkel, zoals pasta’s, olijfolies, wijnsauzen, wijnen en nougat. En wat ik zo leuk vind, is dat ze bij de meeste product ook een suggestie geven hoe je dit kunt gebruiken. Nu stond mijn appeltaartje er niet bij, maar deze kunnen ze er vanaf nu ook aan toevoegen 😉
Voor dit artikel heb ik een product gekregen om te proberen.
Als DeedyLicious er niet blij van wordt, krijgt het geen plekje op deze site:
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!
Ooooh die pasta met truffel is zo ontzettend goed! Echt genieten.
I know Daphne 😀 Ik dacht eerst ‘dat kan toch nooit lekker zijn’, maar hij is echt briljant!
Jum!! Lijkt me echt wel heel lekker!
Ik heb je trouwens genomineerd voor de Lovely Blogger Award. Kijk maar of je het leuk vindt om mee te doen. De bedoeling staat in het bericht op mijn blog 🙂 https://debsbakery.wordpress.com/2016/02/26/lovely-blogger-award/
groetjes Debbie
Oeh, ik ga snel even kijken wat dat is Debbie! En echt ene keer maken deze, mét die truffelpasta. Verrassend lekker 😉
Oww dat klinkt wel heel erg lekker 🙂