De ‘altijd goed pasta’ van DeedyLicious

5.1K

Ik deelde hem onlangs al op Instagram, mijn ‘altijd goed pasta’ die ik al jaren aan het perfectioneren ben. Onbewust hoor, maar elke keer als ik deze pasta in elkaar flans, wordt hij steeds lekkerder. Ik heb deze in de loop der jaren dan ook al aardig wat keren gemaakt en ben er nu wel achter welke smaakmakers er écht in moeten om deze zo lekker mogelijk op tafel te kunnen zetten. Op de vraag of jullie het recept wilden hebben, werd massaal JA gereageerd, dus hierbij het uitgeschreven recept voor 4 personen! Als je hem maakt, deel je dan even het resultaat met mij door mij te taggen?

De 'altijd goed pasta' van DeedyLicious | www.deedylicious.nl

De 'altijd goed pasta' van DeedyLicious

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 wortels in kleine blokjes
  • 1 selderijstengel in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 500 gr rundergehakt (of half-om-half)
  • 3 takjes tijm alleen de blaadjes of gebruik 1 tl gedroogde tijm
  • 1 takje rozemarijn alleen de blaadjes of gebruik 1 tl gedroogde tijm
  • 3 el balsamico
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • zout
  • peper
  • 400 gr penne
  • 1 blok Parmezaanse kaas geraspt
  • 4 takjes basilicum alleen de blaadjes
  • pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Verhit een grote hapjespan met de olie en fruit op middelhoog vuur de ui, wortel, selderij en knoflook aan. Wanneer de ui glazig begint te worden mag het gehakt in de pan met de tijm, rozemarijn en salie. Bak rul.
  • Voeg de balsamico toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en voeg direct toe aan de saus. Scheur de basilicum grof en voeg als laatste toe aan de pasta. Meng goed door elkaar.
  • Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta

De ‘altijd goed pasta’

Wanneer pasta bij ons op het menu staat, moeten er standaard een paar dingen in. Zo begin ik eigenlijk altijd met ui, knoflook en wortel aan te fruiten. Dit doe ik op matig vuur, zodat de knoflook niet verbrand. En courgette, dit moet er altijd in zitten. Ik vind het lekker dat deze de smaken van de saus echt goed opneemt. Voor het serveren rooster ik altijd wat pijnboompitten voor er overheen. En op het einde mag de kaas natuurlijk niet ontbreken. Lekker met Parmezaanse kaas, maar ook met feta super lekker!

De 'altijd goed pasta' van DeedyLicious | www.deedylicious.nl

Gebruikte props

MUZIEKTIP!

Bij een gerecht dat altijd goed smaakt, hoort een plaat die altijd lekker klinkt. Voor mij moet dat dan wel een plaat van Mayer Hawthorne zijn. Lekker funky en met een aanstekelijk refrein.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close