3takjestijmalleen de blaadjes of gebruik 1 tl gedroogde tijm
1takjerozemarijnalleen de blaadjes of gebruik 1 tl gedroogde tijm
3elbalsamico
70grtomatenpuree
1bliktomatenblokjes(400 gr)
zout
peper
400grpenne
1blokParmezaanse kaasgeraspt
4takjesbasilicumalleen de blaadjes
pijnboompittengeroosterd
Instructies
Verhit een grote hapjespan met de olie en fruit op middelhoog vuur de ui, wortel, selderij en knoflook aan. Wanneer de ui glazig begint te worden mag het gehakt in de pan met de tijm, rozemarijn en salie. Bak rul.
Voeg de balsamico toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en voeg direct toe aan de saus. Scheur de basilicum grof en voeg als laatste toe aan de pasta. Meng goed door elkaar.
Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.