Caprese pasta met pesto

394

Soms moet je dingen niet moeilijker maken dan ze zijn. En dat ik iets heel moeilijk kan maken, weet ik van mijzelf…, maar wanneer het op eten aankomt kan ik weer kinderlijk simpel in elkaar zitten. Zo wilde ik een Pasta Pesto maken, maar vond het er eigenlijk zo karig uitzien dat ik er wat mozzarella-balletjes en cherrytomaatjes aan heb toegevoegd en zo ontstond deze Caprese pasta met pesto; Twee Italiaanse gerechten in een dus. En met de prachtige Gran Moro Balsamico van Foodelicious maak je me dit een partij lekker, ohhh! Gelukkig doe je heel lang met zo’n fles, want ook over een gewone Salade Caprese smaakt deze fantastisch. En wat dacht je van op een dessert?

Caprese pasta met PestoCaprese pasta met pesto

Maak voor deze pasta wel je eigen pesto. Dat is gewoon het lekkerst en je weet ook wat er in zit. De meeste potjes uit de supermarkt zijn niet eens (of maar 1%) gemaakt met pijnboompitten en daarnaast zitten er allemaal ingrediënten in die in een écht Italiaanse pesto  gewoon niet thuishoren. Ja ik kijk naar jou cashewnoot en aardappelzetmeel 😉 Ik geef je mijn recept, maar ik waarschuw je nu al; dat maak ik altijd een beetje uit de losse hand. Maar met mijn aanwijzingen kun ook jij thuis een goede pesto maken.

Caprese pasta met pesto

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 15 takjes basilicum alleen blaadjes + extra voor serveren
  • 50 gr pijnboompitten geroosterd
  • 75 gr Parmezaanse kaas geraspt + extra voor garneren
  • olijfolie extra vergine
  • zout
  • peper
  • 400 gr penne
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 20 mini mozzarella-balletjes
  • 4 el balsamico

Wat ga je doen?

  • Doe de basilicumbladeren in een keukenmachine samen met de geroosterde pijnboompitten. Voeg de Parmezaanse kaas toe, maar hou wat achter voor het serveren.
  • Voeg zo’n 3 eetlepels olijfolie toe en puls de keukenmachine totdat het grof gemalen is. Is het erg droog? Doe er dan nog wat olijfolie bij. Werk telkens met een eetlepel als je het toevoegt. Dan wordt het niet te nat.
    Caprese pasta met Pesto
  • Was de tomaatjes en snijd ze door de helft. Laat de mozzarella-balletjes uitlekken.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim zout water en giet af. Laat een klein beetje vocht in de pan zitten en gooi de pasta terug in de pan waarin je het hebt gekookt. Roer er 4 eetlepels pesto doorheen. Proef en voeg naar smaak meer pesto toe. Voeg de mozzarella en tomaatjes toe. Breng op smaak met peper.
  • Besprenkel elk bord met de Balsamico en serveer met wat verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Balsamico, Makkelijk, Pasta, Pesto

 

MUZIEKTIP!

La dolce vita, dat moet er bij je op komen wanneer je de geur van die vers gemaakte pesto opsnuift. En wat hoort er meer bij Italië dan Sophia Loren? Luister mee naar het schattige nummer Zoo Be Zoo waarin Sophia mij terugbrengt in de Fiat 500 waarin we twee jaar geleden rondreden dwars door het Italiaanse landschap. Ciao!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Close
DeedyLicious © Copyright 2020. All rights reserved.
Close