Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus

14.1K
Vega
Lekker met de specerijenmix van Green Gypsy Spices!

De Oostere keuken is niet heel rijk vertegenwoordigd bij ons thuis. Nou, laat ik mijzelf maar alvast even verbeteren voordat iemand anders het doet; ik bedoel bij MIJ. Want Vriendlief is echt héúl erg fan van de Oosterse keuken. Ik ben huiverig door 2 redenen; er wordt vaak vis of garnalen gebruikt en dat eet ik bijna niet. Daarnaast speelde vaak mijn allergie op bij de Oosterse gerechten die ik ooit at, omdat in deze keuken veel Vetsin is te vinden. Maar dit gerecht neemt mijn ‘angst’ direct weg. Deze Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus behoort tot een van mijn favoriete gerechten die ik tot op heden heb gekookt!

Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus | www.deedylicious.nl

Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus

Vriendlief wilde onlangs Chinees halen en ik sta om eerder genoemde redenen nou niet echt op de tafel te dansen wanneer hij dit voorstelt. Zijn pruillip wilde ik de volgende dag dan ook omdraaien in een glimlach en bedacht dat ik iets met gebakken rijst ging maken. Daar zou hij wel blij van worden, dacht ik zo. En wat denk je? Echt wel gelukt! En niet alleen hij was blij, ik heb er ook énorm van genoten. Het recept is, zoals veel van mijn recepten, niet moeilijk om te maken. Dus dat deze heel snel weer een keertje op tafel komt, dat kun je wel raden. Ik ben benieuwd of jij hem ook een keer gaat maken. Vergeet dan niet de pinda-kokossaus erbij te maken, die is super lekker hierbij!

Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

 • 1 kopje rijst
 • 3 el zonnebloemolie
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 rode paprika in dunne reepjes
 • 1 rode peper fijngehakt
 • 2 tenen knoflook fijngehakt
 • 4 el pindakaas
 • 250 ml kokosmelk
 • 2 el suiker
 • 500 gr spitskool fijngesneden
 • 2 el 'love your chick' specerijenmix van Green Gypsy Spices
 • el sojasaus
 • 10 takjes koriander fijngehakt
 • 3 el cashewnoten of pinda's ongezouten
 • 1 limoen in partjes
 • 1 komkommer in dunne schuine plakken

Instructies

 • Kook de rijst volgens het pak en laat goed uitlekken.
 • Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de ui, paprika, rode peper en knoflook aan.
 • Verwarm in een steelpannetje ondertussen de pindakaas, kokosmelk en de suiker totdat het een gladde saus is. Haal dan van het vuur.
 • Voeg de rijst aan de ui, paprika, rode peper en knoflook toe en bak dit zo’n 5 minuten mee op hoog vuur. Onder goed roeren bak je dit lichtbruin.
 • Voeg de spitskool toe en roerbak deze 3 minuten mee. Voeg de laatste minuut de specerijenmix en noten toe en breng op smaak met de sojasaus.
 • Bestrooi met wat koriander. Serveer met de pinda-kokossaus een limoenpartje en wat dun gesneden komkommer.

Notities

 • Om perfect gebakken rijst te maken is het beter om de rijst een dag (of een paar uur) van te voren te maken. De rijst ‘plakt’ dan wat minder tijdens het opbakken. 
 • Wil je specerijenmix ‘Love Your Chick’ van Green Gypsy Spices gebruiken? Bestel deze dan hier.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: Kool, Makkelijk, Rijst, Spitskool
Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Ik had echt zo’n lol in het bedenken van dit recept, daar mag best een geinig plaatje bij. Ik heb deze track van TenTemPiés al een hele dag op repeat staan (never not kidding, echt waar), want hij maakt mij super vrolijk! Ik hoop dat hij bij jou ook een glimlach op het gezicht tovert.

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close