Citroen couscous met kalfsworstjes

220

Hebben jullie ook zo genoten van het afgelopen weekend? Wat een fantástisch weer hebben we gehad hè? En bij dat lekkere weer hoort natuurlijk BBQ-en. Ik gok dat ook jij ‘m dit weekend een keer hebt aangestoken. Wij ook en we hadden redelijk groot in geslagen, dus hielden we wat over. We hadden een Beercan Chicken gemaakt met een rub van Santa Maria die ik mocht proberen. En lekker dat deze was! Heel fijn om even te vermelden; geen rare ingrediënten waar ik allergisch voor ben, maar gewoon een heerlijke mix van specerijen.

Citroen couscous met kalfsworstjes

Anyhow…naast deze Beercan Chicken hadden we natuurlijk nog veel meer gemaakt en dan weet je het wel; dan hou je altijd weer iets over. In dit geval wat lekkere kalfsworstjes. En als er een blij wordt van worst is het Vriendlief wel. Ik heb daarom een lekker recept bedacht met de boventallig verklaarde worstjes: citroen couscous met kalfsworstjes. Vriendlief heeft zelf de worstjes op de BBQ klaargemaakt en ik deed de rest. Geen zin om de BBQ hier speciaal voor aan te steken? Bak de worstjes dan gewoon in een (grill)pan, nét zo lekker.

Citroen couscous met kalfsworstjes | www.deedylicious.nl

Citroen couscous met kalfsworstjes

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

  • 275 gr couscous
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • gekookt water
  • 2 el olijfolie
  • 1 paprika in kleine blokjes
  • 2 wortels in kleine blokjes
  • 2 tl komijnpoeder
  • 4 kalfsworstjes
  • 20 cherrytomaten gehalveerd
  • 6 el Griekse yoghurt
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 10 takjes bieslook fijngehakt
  • 10 takjes koriander grofgehakt

Wat ga je doen?

  • Zet een grote kom klaar met de couscous en doe de eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen en een snuf peper en zout erbij. Overgiet met het gekookte water totdat het 1 cm boven de couscous uitkomt. Plaats een bord op de schaal en laat minstens 10 minuten staan.
  • Bak in een hapjespan de ui, wortel en paprika aan in wat olie. Laat het zachtjes bakken totdat het beetgaar is. Breng op smaak met wat peper en zout en doe de komijn erbij. Laat 2 minuutjes meebakken.
  • Bak ondertussen in een grillpan de worstjes of leg ze op de BBQ.
  • Snijd de worst in stukken van 1,5 cm dik en doe deze bij de groenten samen met de tomaten. Laat even goed doorwarmen.
  • Meng ondertussen de yoghurt met de bieslook, het gerookte paprikapoeder en wat vers gemalen peper.
  • Roer de couscous los met een vork los en serveer dit op een diep bord. Daar overheen mag wat worst en groenten. Als laatste een flinke lepel yoghurt eroverheen met wat vers gehakte koriander.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: BBQ, Couscous, Makkelijk, Zomer

Citroen couscous met kalfsworstjes | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Bij een BBQ hoort natuurlijk lekkere – en vooral- gezellige muziek. Zo’n nummer waarvan iedereen gaat glunderen, je de warmte ineens op je huid voelt en nog een slok van je drankje neemt om af te koelen. Ik persoonlijk word énorm blij van de stem van deze dame -Celia Cruz- en kan geen genoeg krijgen van haar muziek. Helaas is ze overleden en komen er geen nieuwe nummers meer van haar uit, maar ze heeft zoveel muziek gemaakt dat ik nog wel even vooruit kan. Genieten jullie lekker mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Close
DeedyLicious © Copyright 2020. All rights reserved.
Close