Gevulde paprika’s met tomaten couscous

218

Ik zet regelmatig een recept op de blog waar ik zo blij mee ben, dat ik deze zelf gerust nog een keer in de herhaling gooi. En zo had ik onlangs weer eens zin in mijn gevulde courgettes. Maar het klakkeloos van het recept na te maken, daar ben ik niet zo goed in. Dus bedacht ik dat er niet alleen maar gehakt in kwam, maar een mix van gehakt en couscous.

Dus daar ging ik, hop, naar de winkel om mijzelf eens wat prachtige courgettes aan te schaffen. Maar bij het groenteschap aangekomen waren er alleen maar hele kleine courgettes. Zo klein, dat ze eigenlijk niet zo goed te gebruiken waren om te vullen. Hmm…plan B; gevulde paprika’s! En ach, als we dan toch het recept aan het aanpassen zijn, maak ik er maar meteen iets heel anders van; Gevulde paprika’s met tomaten couscous. Ik krijg direct weer trek bij het uitschrijven van het recept!

Gevulde paprika's met tomaten couscous | www.deedylicious.nl

Gevulde paprika's met tomaten couscous | www.deedylicious.nl

Gevulde paprika's met tomaten couscous

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min

Ingrediënten

  • 4 paprika's
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 bos platte peterselie fijngehakt
  • zout
  • peper
  • 250 gr couscous
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 250 gr gehakt
  • ½ tl venkelzaad
  • ½ tl korianderzaad
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 potje bonenmix
  • 1 zakje geraspte kaas

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180˚.
  • Snij de kapjes van de paprika’s en haal met een lepel de zaadlijsten uit de binnenkant. Vet de buitenkant van de paprika’s in met 2 eetlepels olie en zet ze in een ingevette ovenschaal voor later. Snijd eventueel een dun plakje van de onderkant af als ze niet goed blijven staan.
  • Giet de blokjes tomaat in de blender met ¾ van de peterselie en een beetje peper en zout. Blend het en breng dit aan de kook in een steelpannetje.
  • Doe de couscous in een schaal en giet hierop de hete tomaten. Roer snel door en zet een bord op de schaal. Laat 10 minuten intrekken.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Wanneer de ui glazig is mag het gehakt erbij. Bak dit rul met het komijn,-venkel en -korianderzaad. Op het laatst mag de bonenmix erbij.
  • Haal het bord van de couscous af en meng hierdoor het gehaktmengsel, samen met de resterende peterselie. Schep dit in de paprika’s, druk het een beetje aan. Verdeel bovenop een dun laagje kaas en zet de schaal in de oven. Bak 30 minuten of totdat de paprika’s lekker zacht zijn geworden.
  • Bestrooi met de overgebleven gehakte peterselie.

Notities

  • Je kunt een frisse salade als bijgerecht serveren, maar het vult behoorlijk goed en is niet persé nodig.
  • Liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan voor een fijngesneden courgette, klein blokje maïs en wat diepvries doperwten. Bak deze mee met de ui.
  • Heb je nog wat vulling over? Bewaar dit en bak de volgende dag een grote omelet.Warm de vulling kort op en schep wat op de omelet en rol deze op als een wrap. Lekker als lunch of lichte maaltijd.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Couscous, Makkelijk, Ovenschotel

MUZIEKTIP!

Wanneer ik deze vrolijke foto’s zie, moet ik direct aan het WK voetbal van 2010 denken. Shakira bracht een geweldig nummer uit waar wij menig keer -wijn morsend van enthousiasme- op hebben staan dansen. Wat een prachtige seizoen voetbal was dit met als afsluiter een zinderende finale tussen Nederland en Spanje. En ja dit zegt iemand die normaal nooit iets met voetbal heeft. Vriendlief zal trots op mij zijn;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Close
DeedyLicious © Copyright 2020. All rights reserved.
Close