Het lijkt er misschien wel op dat ik degene ben die bij ons altijd kookt, maar niets is minder waar. Vriendlief kan gelukkig ook goed overweg met de potten en pannen. En dat hij ook creatieve gerechten uit de keuken weet te toveren bewijst deze heerlijke wrap met gekruide kip, avocado en mango wel. Hij heeft het op smaak gebracht met chilisaus en de kip laten marineren in allerlei specerijen. Echt een toppertje dit recept! Ik hoop dat hij het snel weer gaat maken. En nee, dit was geen stille hint 😉
Heet, heter, heetst
Wij vinden dit in deze zomer een heerlijke gerecht. Door de frisse rijpe mango, krijg je echt een beetje een tropisch gevoel. Zeker wanneer je dit gerecht op een hete zomerdag eet. Doordat er relatief veel groenten en fruit in zit, maakt het een lichter en gezonder gerechtje. Ideaal op een warme dag waarop je eigenlijk helemaal geen zin hebt om te koken. Het is snel gemaakt en ziet eruit als een feestje op je bord! De kip marineer je tenminste een half uur voordat je het gaat bereiden. Maar het lekkerst is om dit wat langer te laten marineren.
Wrap met gekruide kip, avocado en mango
Ga je dit recept maken? Bak de wraps dan een af in een droge koekenpan. Vroeger bereidde wij thuis de wraps in de magnetron. Waarom weet ik tot op de dag van vandaag niet, want wraps uit de koekenpan zijn 1000x lekkerder! De wraps zullen opbollen en hier en daar lekker bruin kleuren. Ze smaken nu heerlijk en zijn niet zo taai. Tijdens het koken van de kip, kun je ze ook even 5 minuten in een voorverwarmde oven leggen.
Wrap met gekruide kip, avocado en mango
Ingrediënten
- 600 gr kip in reepjes
- olijfolie
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl citroengraspoeder
- 4 tl paprikapoeder
- 4 tl kerriepoeder
- zout
- peper
- 6 el Griekse yoghurt
- 6 el chilisaus
- 2 citroenen
- 15 takjes bieslook fijngehakt
- 10 takjes koriander alleen de blaadjes, fijngehakt
- 2 mango's
- 2 avocado's
- 150 gr veldsla
- 6 lente-uien
- 8 tortillawraps
Instructies
- Marineer de kip met 2 eetlepels olie, het knoflook-, sereh-, paprika- en kerriepoeder en een snuf peper en zout. Zet in de koeling voor minstens een half uur.
- Maak de yoghurtsaus door de yoghurt, 2 eetlepels chilisaus, sap van een halve citroen, de bieslook en koriander door elkaar te mixen. Zet in de koeling tot je gaat uitserveren.
- Snijd de mango’s in kleine blokjes en meng deze met 4 eetlepels chilisaus, het sap van een halve citroen en wat vers gemalen peper.
- Haal het vruchtvlees van de avocado’s uit de schil en snijd dit in dunne plakken. Besprenkel met wat citroensap, zodat het niet bruin wordt en bewaar tot je gaat serveren.
- Bak de kip in 2 eetlepels olie en voeg op het laatst de lente-uitjes toe zodat deze even mee bakt. Het is lekker als deze nog een beetje knapperig blijft.
- Zet de schaaltjes met mango, avocado, yoghurtsaus, sla en de kip op tafel. Stel de wrap samen door een eetlepel van de yoghurt op de wrap te smeren. Daar bovenop wat sla en kip. Als laatste wat mango en schijfjes avocado. Oprollen en smullen maar!
MUZIEKTIP!
Deze wrap met gekruide kip, avocado en mango is een gerecht van Vriendlief en als ik moet bedenken wat zijn meest favoriete artiest is, dan kan dat er maar een zijn. Van the Man!