Ga terug

Wrap met gekruide kip, avocado en mango

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Marineren 30 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr kip in reepjes
  • olijfolie
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl citroengraspoeder
  • 4 tl paprikapoeder
  • 4 tl kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 6 el chilisaus
  • 2 citroenen
  • 15 takjes bieslook fijngehakt
  • 10 takjes koriander alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 2 mango's
  • 2 avocado's
  • 150 gr veldsla
  • 6 lente-uien
  • 8 tortillawraps

Instructies

  • Marineer de kip met 2 eetlepels olie, het knoflook-, sereh-, paprika- en kerriepoeder en een snuf peper en zout. Zet in de koeling voor minstens een half uur.
  • Maak de yoghurtsaus door de yoghurt, 2 eetlepels chilisaus, sap van een halve citroen, de bieslook en koriander door elkaar te mixen. Zet in de koeling tot je gaat uitserveren.
  • Snijd de mango’s in kleine blokjes en meng deze met 4 eetlepels chilisaus, het sap van een halve citroen en wat vers gemalen peper.
  • Haal het vruchtvlees van de avocado’s uit de schil en snijd dit in dunne plakken. Besprenkel met wat citroensap, zodat het niet bruin wordt en bewaar tot je gaat serveren.
  • Bak de kip in 2 eetlepels olie en voeg op het laatst de lente-uitjes toe zodat deze even mee bakt. Het is lekker als deze nog een beetje knapperig blijft.
  • Zet de schaaltjes met mango, avocado, yoghurtsaus, sla en de kip op tafel. Stel de wrap samen door een eetlepel van de yoghurt op de wrap te smeren. Daar bovenop wat sla en kip. Als laatste wat mango en schijfjes avocado. Oprollen en smullen maar!
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord: Makkelijk, Mango, Wraps