Ik bedenk soms van die gerechten, waarvan ik vooraf al weet dat het écht lekker gaat worden en ik hier mensen blij mee gaat maken. Toen Vriendlief, na een eerste hap te hebben genomen, vroeg ‘Wanneer gaan we dit weer eten?’, wist ik dan ook gelijk dat dit een topgerecht was en op de blog MOEST komen; Mexicaanse tortizza’s! Ik speelde wel een klein beetje vals, want nadat de tortilla’s zijn gebakken, hoeft het niet meer terug in de oven. Ach, wel zo makkelijk toch? Dan kun je lekker snel aan tafel 😉
Mexicaanse tortizza's met pompoenhummus en pittige salsa
Ingrediënten
- 4 tortillawraps medium formaat
- 300 gr gehakt
- 1 pot Mexicaanse bonenmix van HAK
- 100 gr gemengde sla
- 200 gr pompoenhummus
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 2 tomaten zonder vruchtvlees, in blokjes
- ½ rode peper fijngehakt
- 1 avocado in kleine blokjes
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl kurkuma
- zout
- peper
- geraspte kaas naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Bak het gehakt rul met het gerookt paprikapoeder, kurkuma en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bonenmix toe en warm even mee.
- Meng de blokjes tomaat, rode peper, rode ui, avocado en komkommer tot een salsa.
- Grill, voor je aan tafel gaat, de tortilla’s een paar minuten in de oven op 200˚C. Wacht totdat deze opbollen en lichtbruin en knapperig worden. Dan mogen ze eruit.
- Smeer wat van de pompoenhummus op de tortilla. Leg daaroverheen een hand sla. Daar bovenop schep je twee eetlepels gehakt en als finishing touch wat van de pittige salsa.
- Bestrooi als laatste de tortizza met wat geraspte kaas.
MUZIEKTIP!
Bij zo’n sfeervol recept hoort een sfeervolle plaat en wel van Natalia Lafourcade. Wat een geweldige stijl heeft ze, ik vind haar muziek fantastisch. Elke dag komt er wel een nummer van haar voorbij in een van mijn vele playlists. Deze dame mag best een keer zo’n huiskamerconcert als in de video bij mij geven, dan beloof ik plechtig dat ik haar dit gerecht voorschotel. Ik weet zeker dat zij daar dan weer blij van wordt 😉