Mexicaanse tortizza's met pompoenhummus en pittige salsa
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Ingrediënten
4tortillawrapsmedium formaat
300grgehakt
1potMexicaanse bonenmixvan HAK
100grgemengde sla
200grpompoenhummus
1rode uifijngesnipperd
2tomatenzonder vruchtvlees, in blokjes
½rode peperfijngehakt
1avocadoin kleine blokjes
1tlgerookt paprikapoeder
½tlkurkuma
zout
peper
geraspte kaasnaar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Bak het gehakt rul met het gerookt paprikapoeder, kurkuma en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bonenmix toe en warm even mee.
Meng de blokjes tomaat, rode peper, rode ui, avocado en komkommer tot een salsa.
Grill, voor je aan tafel gaat, de tortilla’s een paar minuten in de oven op 200˚C. Wacht totdat deze opbollen en lichtbruin en knapperig worden. Dan mogen ze eruit.
Smeer wat van de pompoenhummus op de tortilla. Leg daaroverheen een hand sla. Daar bovenop schep je twee eetlepels gehakt en als finishing touch wat van de pittige salsa.
Bestrooi als laatste de tortizza met wat geraspte kaas.