Mosterdaardappels met haricot verts

58

Met aardappels kun je zo fijn variëren. En ja, ik weet dat er veel tegenstanders zijn van de aardappel, maar mij maak je er elke dag nog blij mee. Vriendlief wordt wel eens gek van mijn aardappelliefde, vandaar dat ik hem telkens weer probeer te paaien met een andere variant. Dan kan hij ten minste nooit klagen dat we altijd maar hetzelfde eten 😉

Ik maakte deze mosterdaardappels van kleine aardappeltjes die nog lekker in de schil zaten. Even boenen en op smaak brengen en eigenlijk ben je dan al bijna klaar. Ik hou nu eenmaal van simpel en snel te maken gerechten. Wanneer je daar verse groenten en een lekker stuk vlees bij serveert, kun je niets anders dan genieten van een heerlijke maaltijd.

Mosterdaardappels

Zoals ik al zei maakte ik deze mosterdaardappels in een handomdraai. Lekker voor op een dag dat je niet zoveel handelingen in de keuken wilt maken, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Lees mee hoe jij ze ook kunt maken. Ik heb ze geserveerd met haricots verts en een biologische hamburger, maar bij een salade, gestoomde broccoli of een lekkere steak, smaken ze ook fantastisch. Maak ze met wat jij lekker vindt!

Mosterdaardappels met haricots verts

Mosterdaardappels met haricot verts

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes in de schil
  • 2 el grove mosterd
  • olijfolie
  • 3 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 600 gr haricot verts
  • 4 hamburgers
  • peper
  • zout

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Was de aardappels en dep droog. Snijd de grotere doormidden en leg ze in de ovenschaal.
  • Maak de mosterdsaus; meng de mosterd met de olijfolie, blaadjes tijm en wat peper en zout. Giet dit over de aardappels heen en roer goed om, zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje.
    Mosterdaardappels met haricots verts
  • Zet de aardappels 30 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn, maar schep regelmatig om.
  • Kook in de tussentijd de haricot verts 6 minuten in een ruime pan met water en een snuf zout. Bak de hamburgers mooi bruin en verpak ze in aluminiumfolie, zodat ze nog lekker warm zijn als alles klaar is.
  • Serveer de aardappels met wat boontjes en een lekkere hamburger.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Aardappel, Bakken

Muziektip!

De muziek voor bij deze easy maaltijd is vandaag van Mayer Hawthorne. Swingt de ovenschaal…ehh…pan uit met een goede dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Close
DeedyLicious © Copyright 2020. All rights reserved.
Close