NIEUW op DeedyLicious: Muzikale recepten

3K

Als ex-DJ blijft de muziek altijd een interessant hoofdstuk in mijn leven. Ik zeg namelijk wel leuk ‘ex-DJ’, maar de DJ zal nooit helemaal uit mij verdwijnen. De liefde voor muziek, het ontdekken van nieuwe tracks en het zoeken en selecteren voor speciale gelegenheden blijft een ding wat ik echt heel tof vind om te doen. Zo hebben jullie al een paar toffe playlists gekregen Christmas Party & Diner en niet te vergeten de playlist waarbij ik mij het beste bij kan ontspannen. En afgelopen jaar heb ik jullie elke week getrakteerd op een nieuwe track in de playlist Sound of the Week.

Maar laten we de lijstjes even vergeten. Want muziek is zo’n belangrijk onderdeel bij de beleving van een moment, dat ik het telkens weer bijzonder vind hoe mooi dingen kunnen samenkomen wanneer je er muziek onder zet of bij draait. Een feestje met alleen maar laffe liedjes, daar heb je niets aan. En bij een BBQ-feestje kom je niet weg met alleen maar dikke housebeats. Daar wil je meer een gevoel van gezelligheid creëren op die warme zomeravond.

Als DJ heb ik dat gevoel om gelegenheid en sfeerbepalende muziek, feilloos bij elkaar te brengen. Onlangs nog vroeg Francesca Kookt mij om haar te helpen met het zoeken naar een geschikt muziekstuk om onder haar boektrailer te plaatsen. Ik dacht heel even dat ze een grap maakte, maar Vriendlief wees mij erop dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen dit kan. Dus…ben ik het grote interweb op gegaan en heb gezocht naar een geschikte track die het verhaal van het boek kloppend maakte. Ik denk dat ik hierin wel ben geslaagd, vind je niet?

Muzikale recepten

En stiekem vond ik het weer heerlijk. Struinen naar muziek en het gevoel overdragen waar je naar zit te kijken. Dus heb ik bedacht om mijn blog te verrijken. Ik ben er ooit al eens mee gestart op de site van Francesca, maar ik ga het op mijn eigen blog voortzetten; muziek zoeken die past bij het gerecht dat ik op de blog plaats. Gewoon, omdat het qua sfeer goed past, het een grappige link heeft met een ingrediënt of misschien wel uit een continent komt waarvan ik heb gekookt. Ik zal jullie proberen te verrassen met leuke nummers en zal deze helemaal onderaan de blogs posten, zodat het je niet in de weg staat als je hier geen interesse in mocht hebben. Ik ga de komende tijd zoveel mogelijk van de reeds geplaatste recepten voorzien van muziek, maar dat is nogal een werk dat ik in fases zal oppakken. Ik heb er al een aantal voor jullie samengesteld. Luisteren jullie lekker mee? Alle nieuwe recepten worden standaard voorzien van een track. Dus scroll de volgende keer dat je oude blog komt even naar beneden voor mijn favoriete plaat bij het gerecht.

Soft taco's met vegetarische gehaktballetjes

Je komt direct in de vakantiestemming!

Mosterdaadappels met haricot verts

'Swingt terwijl u wacht'

Chocolade Brownie met pistache en aardbeien

Zwijmelen met Johnny Depp

Er staan er nog een paar op de site. Ga lekker op onderzoek uit, de komende tijd kom je er vast meer tegen 😉

Veel kook-, eet- én luisterplezier!

Wil je het boek van Francesca ook zo graag hebben? Hij komt pas in april uit, maar je kunt deze nu al vooruit bestellen bij Bol.com

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close