Album top 15 all-time

1.4K

Onlangs zag ik bij DJ-collega Fedor Limjoco een album top 10 voorbij komen. Dit was zijn top 10 met favoriete albums allertijden en ik vond het eigenlijk wel een tof idee om hier zelf eens mee aan de slag te gaan.

Want wat vind ik tot op heden, in mijn reeds 36 jarig durende leven, de beste albums allertijden? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Alle, hihi, 15 want ik kon natuurlijk weer niet kiezen 😉

Top 15 albums ever | www.deedylicious.nl1 Jamiroquai – Emergency on planet earth (1993)

In de tijd dat niemand deze band nog kende, liep ik al dansend door de woonkamer op de tunes van ‘Blow Your Mind’. Nu, jaren later geniet nog steeds van de muziek van deze toffe band, oud én nieuw!

2 Hed Kandi – Beach House 04.03 (2003)

Dit album is, als ik het zo even terug kijk, het begin geweest van mijn DJ-carrière. Toen ik net mijn eigen huis had en de eerste CD van deze drieluik door mijn boxen hoorde schallen wist ik het; ik wil draaien op het strand! En dat is meer dan gelukt 😉

3 Madonna – The Immaculate Collection (1990)

Tja, heeft dit nog enig introductie nodig? Ik denk dat iéder meisje van in de 30, haar jeugd heeft gedroomd van de avonduren van Madonna. Wat een topwijf was en is dit nog steeds. Alhoewel, ze mag wel wat minderen met zichzelf verbouwen. Oud worden we nou eenmaal allemaal, ook jij Maddie 😉

4 Michael Jackson – BAD (1987)

Ik vind de dansplaten geweldig, maar ik moet zeggen dat zijn kleine, intieme platen mij nog het meest raken. Een legende die er helaas niet meer is, maar gelukkig hebben we de muziek nog!

 5 Cesaria Evora – Nha Sentimento (2009)

Wat veel mensen denken is dat ik alleen maar house-minded ben. Maar die illusie is nu wel weg toch 😛 Ik hou ontzettend van Caribische klanken. Ik mag dan (in mijn ogen) best een robbertje kunnen dansen. Maar verbleken, letterlijk, doe ik toch als ik het échte werk zie. Maar Cesaria zit in mijn hart, forever!

6 Nirvana – MTV Unplugged New York (1994)

Ik kan mij de tijd nog herinneren waarin deze plaat uitkwam. Gebiologeerd heb ik naar MTV zitten kijken, wachtend op de aankondiging dat dit concert werd uitgezonden op TV. Ik krijg nog steeds kippenvel van dit album, heerlijk. En dan te bedenken dat ik merendeel van deze tracks in zijn ‘gewone jasje’ voor geen meter trek, haha!

7 Mayer Hawthorne – How do you do (2011)

Bij toeval ontdekt en direct verliefd op deze man geworden. Nou, muzikaal gezien dan. Wat begon met samples maken voor in zijn DJ-set, mondde uit in een band met funky shizzle, dat wil je niet weten! Ken je deze band nog niet? Ga eens heel gauw luisteren!

8 Lenny Kravitz – Are you gonna go my way? (1993)

Zomervakantie en vakantieliefde. Punt.

9 Maxwell – Maxwell’s Urban Hang Suite (1996) 

Hele ‘cheezy’ plaat voor sommige, maar toen ik van de week in de auto zat en ‘Ascension’ voorbij hoorde komen, moést ik deze toch echt even knalhard door de boxen horen. Ik heb dit album grijs gedraaid en mag daarom ook niet ontbreken in mijn lijst.

10 Stevie Ann – Away from here (2007)

In dit jaar leerde ik mijn vriend kennen en dit album stond in deze periode op repeat. We hebben hier dan ook beide fijne herinneringen aan. En Stevie is als rode draad door ons leven blijven lopen.

11 Melody Gardot – My one and only thrill (2009) 

Dit. Dit is wat ik wil zingen. Rustige, aangename, door een prachtig ensemble begeleide tunes. Haar gevoel voor timing en intonatie is fantastisch. Wat een heerlijke jazzy stem, hier kan ik uren en uren naar luisteren.

12 Eva Cassidy – Wonderfull world (2004)

Veel te vroeg gestorven, beluister ik haar platen toch altijd met een snik. Want wat was dit een talent. En hetgeen waar zij het beste waar in was, was toch wel het coveren van andermans platen. Het laatste lied dat ze ooit zong, zodanig verdoofd door pijnstillers dat ze op het podium geholpen moest worden, was haar eigen interpretatie van “What a Wonderful World” van Louis Armstrong.

13 D’Angelo – Brown Sugar (1995)

De dames hoef ik denk ik niets meer uit te leggen 😉

14 Tori Amos – Under the Pink (1994)

Een beetje vreemde plaat in dit rijtje misschien. Maar Tori Amos heeft mij geleerd om meer experimenteel over muziek na te denken. Briljant, maar soms tegelijk irritant, zijn de schommelingen in haar nummers. Van vrolijk abrupt naar een diep duister stuk. Ik ben door haar anders naar muziek gaan luisteren.

15 Bob Marley – Legend (remastered) (2002)

Hij mag dan onderaan de lijst staan, maar is zéker niet minder dan de rest. De titel van dit album zegt genoeg. Een legende… En helaas komt er niets nieuws meer uit zijn muzikale ;koker’, maar het is zo fijn om zijn stem zo nu en dan weer te horen. Met zijn rake teksten, kan hij toch een soort blijdschap overbrengen waar je allemaal door wordt aangestoken. Hij heeft vele harten geraakt en zal dit blijven doen tot in de eeuwigheid. Held!

Zo dat waren ze. En jeetje, het was rete-moeilijk om een top 10 te maken, vandaar dat ik het er dus 15 heb gekozen. En stiekem vind ik dan nog dat er een aantal te kort worden gedaan. Heb jij ook een top 15, zet ze dan hieronder of vermeld een linkje als je ze op je website hebt staan. Ik ben erg benieuwd!

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close