Ga terug

Mosterdaardappels met haricot verts

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes in de schil
  • 2 el grove mosterd
  • olijfolie
  • 3 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 600 gr haricot verts
  • 4 hamburgers
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Was de aardappels en dep droog. Snijd de grotere doormidden en leg ze in de ovenschaal.
  • Maak de mosterdsaus; meng de mosterd met de olijfolie, blaadjes tijm en wat peper en zout. Giet dit over de aardappels heen en roer goed om, zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje.
    Mosterdaardappels met haricots verts
  • Zet de aardappels 30 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn, maar schep regelmatig om.
  • Kook in de tussentijd de haricot verts 6 minuten in een ruime pan met water en een snuf zout. Bak de hamburgers mooi bruin en verpak ze in aluminiumfolie, zodat ze nog lekker warm zijn als alles klaar is.
  • Serveer de aardappels met wat boontjes en een lekkere hamburger.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Aardappel, Bakken