Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand mee zoet ben geweest en qua fotografie even uit mijn comfortzone moest komen. In die maand heb ik tientallen recepten gekookt en op de foto gezet.
Je snapt wel dat na weken constant met eten, powerkoken en fotograferen bezig te zijn, het bedenken van nieuwe recepten voor je eigen blog wel even je neus uitkomt. En zo niet; dan vertel ik je nu dat ik dat wel had 🙂 Maar toen ik pas geleden de vriezer opentrok en daar allerlei restje groenten zag liggen, heb ik mijn hersenen toch weer even aan het werk gezet en kwam deze vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt tot stand. Ik pakte er een nieuw gemaakt backdrop (Concrete) bij en schoot er een lekker tropisch plaatje mee.
Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt
Je vraagt je misschien af wat ik met al het eten heb gedaan dat we hebben gekookt? Het meeste is opgegeten. Wat ik kon bewaren/invriezen ging direct de vriezer in en aan het einde van de week hield ik een foodparty om zo van al het eten te kunnen genieten met familie en vrienden. Supergezellig trouwens om een huis vol te hebben en iedereen vol verwachting de bordjes vol te zien scheppen. Iemand die mij veel heeft geholpen tijdens deze opdracht is vriendinnetje Bo en ik moet toegeven dat de chiliyoghurt van dit recept uit haar ‘koker’ komt. Heel makkelijk en verschrikkelijk lekker op bijna alles 😉 Met het hele recept van deze wraps ben je overigens in 15 minuten klaar als alle groenten gesneden klaarstaan. Zo heb je lekker snel een lunch of lichte maaltijd op tafel staan! Eet smakelijk alvast 😉
Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt
Ingrediënten
- 4 tortillawrap (medium grootte)
- 1 rode ui in ringen
- 1 gele paprika in dunne reepjes
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 3 zoete aardappels geschild en in blokjes
- 2 el olijfolie
- 2½ tl curry madras specerijen
- 70 gr tomatenpuree
- zout
- peper
- 125 ml yoghurt
- 5 el chilisaus
- 50 gr platte peterselie grof gehakt
- 85 gr veldsla
- 4 tomaten in plakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Neem 4 vuurvaste schaaltjes en zet deze ondersteboven op een ovenrooster en leg de wraps hier bovenop. Druk ze goed aan zodat ze er omheen vouwen. Bak in 10 minuten knapperig in de oven.
- Bak de ui en paprika in de olijfolie en voeg de zoete aardappel toe. Bak tot de zoete aardappel goudbruin bakt. Voeg de curry madras kruiden toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met de chilisaus en roer goed door. Voeg op het laatst de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Meng ondertussen de yoghurt met chilisaus en zet weg (hou je wel van pit, doe er gerust wat extra chilisaus in).
- Haal de wraps uit de oven en zet op een bord met de open kant naar boven zodat het een bakje wordt. Vul deze met een hand veldsla en verdeel het zoete aardappel mengsel hierover.
- Schenk er wat van de yoghurt overheen en serveer met plakjes tomaat.
Dit prachtige bord laat het gerecht echt shinen en is te koop bij Blokker.nl
MUZIEKTIP!
Bij een gezellig avondje hoort natuurlijk een fijne plaat. Ik word enorm blij van deze plaat en kan niet wachten op de zomer als ik deze hoor. Alles wat ik dan wil is naar het strand rijden met de kap naar beneden en genieten van de wind door mijn haren.
In dit artikel wordt een affiliate link gebruikt. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Erg lekker! Alleen de yoghurt staat niet in de ingrediënten lijst en die had ik zodoende ook niet gekocht maar nog steeds top!
Oh wat stom van mij! Wel in de titel zetten, maar niet tussen de ingrediënten ? Bedankt voor het melden, ik heb het gelijk aangepast. Fijn dat het alsnog heeft gesmaakt 😀