Aangezien de zomer hier nog steeds voort kabbelt, denk ik dat ik jullie heel blij maak met een fantastisch zomers recept dat ik heb meegenomen van de vakantie: De Riva Lago Salade! Wacht niet te lang met maken; de aardbeien zijn bijna op en de zomerse temperaturen volgens mij ook 😉
Scheuren in stijl
In augustus zijn we in een Fiat 500 dwars door de Toscaanse heuvels gecrosst en hebben onderweg de meest heerlijke gerechten gegeten. Uiteraard vergezeld van een goed glas wijn of Apérol Spritz. Onderweg hebben we een uitstapje naar Lago d’Iseo en het Gardameer gemaakt. Op het terras van Hotel Riva Lago hebben we genoten van een geweldige salade. Hierbij verklap ik het recept, want dit recept moét je een keer proberen!

Riva Lago Salade: zomerse salade met een vleugje Italië
Ingrediënten
- 150 gr veldsla
- 10 cherrytomaatjes
- 10 aardbeien
- 1 appel
- handje walnoten
- handje rozijnen
- 2 el balsamicoazijn
- Parmezaanse kaas
- 2 el olijfolie extra vergine
Instructies
- Was alle ingrediënten en snijd de tomaatjes en aardbeien doormidden. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in smalle parten.
- Doe de sla, aardbeien, tomaten en appel in een grote schaal en bestrooi met de rozijnen en walnoten.
- Schenk de olijfolie er overheen en roer voorzichtig om. Schaaf wat Parmezaanse kaas boven de kom en maak het af met de balsamico.
Living the Italian dream
Ik ga het deze week ook nog zéker een keer maken, voordat de zonnestralen écht op zijn. En dan denk ik terug aan dit plekje. En aan het moment dat ik dan eindelijk een échte Riva voorbij zag komen. Met een interieur, volledig in mijn lievelingskleur.
Ciao e buon appetito!