Ga terug

Riva Lago Salade: zomerse salade met een vleugje Italië

Servings 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr veldsla
  • 10 cherrytomaatjes
  • 10 aardbeien
  • 1 appel
  • handje walnoten
  • handje rozijnen
  • 2 el balsamicoazijn
  • Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie extra vergine

Instructies

  • Was alle ingrediënten en snijd de tomaatjes en aardbeien doormidden. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in smalle parten.
  • Doe de sla, aardbeien, tomaten en appel in een grote schaal en bestrooi met de rozijnen en walnoten.
  • Schenk de olijfolie er overheen en roer voorzichtig om. Schaaf wat Parmezaanse kaas boven de kom en maak het af met de balsamico.
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Balsamico, Italië, Salade