22 September j.l. heb ik samen met Francesca Kookt en friends een benefiet diner georganiseerd voor de stichting Microkrediet voor Moeders in Azië. Met de co-bloggers hebben we een menu samengesteld voor 45 gasten die ‘bij ons thuis’ kwamen eten. Restaurant Vrienden had zijn hele restaurant ter beschikking gesteld en al het eten werd gesponsord.
We hebben een geweldig opbrengst van maar liefst €1.573,50 opgehaald met een dag restaurantje ‘spelen.’ Geweldig dat we dit hebben mogen doen. Wil je meer weten over het doel waar we voor hebben gekookt, kijk dan op de website van Microkrediet voor Moeders.
Dank jullie wel!
Hieronder de sponsoren waar we zo dankbaar voor zijn dat zij ons hebben willen helpen.
Restaurant Vrienden
Schmidt Zeevis
Slagerij Spoelder
Van Gelder Nederland
DesemEnzo
Bickery Food Group
De Lekkerste Kaas
Stone Ground Chocolate
Foodelicious Food & Gifts
Van der Linde Mode & Lingerie en Interieur
Drankengroothandel Boonekamp
Jamie Magazine
Zoete verleiding
Het menu dat we hebben geserveerd, is samengesteld door Francesca Kookt. En zoals je wel kunt begrijpen was de dessert-tafel vrij uitgebreid 😉 Ik heb mijn overheerlijk Kokos ijs met Nutella gemaakt. En deze héérlijke chocoladecake met Amarenen en cantuccini koekjes met daarbij een rijke chocoladesaus.
Chocoladecake met Amarenen en Cantuccini koekjes
Benodigdheden
- Springvorm van 20cm of een cakeblik
Ingrediënten
cake
- 225 gr lichtbruine basterdsuiker
- 275 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 3 grote eieren losgeklopt
- 4 el cacaopoeder
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr pure chocolade (70% cacao) grofgehakt
- 150 ml melk
- amarene kersen (bewaar de siroop voor de saus!)
- cantuccini koekjes
- 2 kopjes espresso
saus
- 100 gr pure chocolade (70% cacao)
- 25 ml slagroom
- 100 ml melk
- siroop van de Amarene kersen naar eigen smaak
Instructies
cake
- Verwarm de oven voor op 180˚ en zorg dat je rek of bakplaat in het midden van de oven staat.
- Meng de boter en suiker tot een lichte en luchtige massa. Schenk dan de eieren gedoseerd bij het mengsel.
- Zeef de bloem samen met de cacao en meng dit met het natte mengsel tot een samenhangend beslag. Als alles goed is opgenomen en je een dik beslag hebt, mag je de melk er doorheen roeren.
- Spatel hier de chocolade doorheen.
- Vet de cakevorm in. Schenk de vorm tot 1/3 vol. Leg dan wat Amarene kersen in het beslag en er tussenin wat koekjes die je heel snel door de espresso hebt gehaald.
- Dek de kersen en koekjes af met de helft van het beslag dat je nog over hebt. Leg dan weer kersen en koekjes in het deeg en bedek dit met het laatste beetje beslag.
- Bestrooi de bovenkant met wat van de gehakte hazelnoten.
- Bak zo’n 50 minuten in de oven of totdat er geen beslag meer aan een satéprikker blijft kleven.
- Laat de cake 15 minuten rusten voordat je deze uit de vorm haalt. Daarna mag je aanvallen!
saus
- Smelt de chocolade au bain marie en voeg, als het is gesmolten de room en melk aan toe. Roer dit goed door met een garde en schenk als laatste de siroop erbij. Schenk eerst een paar eetlepels en proef het dan even. Je moet de kersen nét door de chocolade heen proeven.
- Wanneer dit goed is vermengd, mag het van het vuur en kun je het laten afkoelen.
- Schenk het in een leuk kannetje of spuitflesje, zodat je gasten zelf kunnen schenken.
Ik heb voor het benefietdiner een grote hoeveelheid cakebeslag gemaakt en had dus nog wat over wat niet meer in mijn bakblikken paste. Dit heb ik in een ronde taartvorm gegoten en een dunne plak van gemaakt. Nét zo lekker, maar net even anders.