Verwarm de oven voor op 180˚ en zorg dat je rek of bakplaat in het midden van de oven staat.
Meng de boter en suiker tot een lichte en luchtige massa. Schenk dan de eieren gedoseerd bij het mengsel.
Zeef de bloem samen met de cacao en meng dit met het natte mengsel tot een samenhangend beslag. Als alles goed is opgenomen en je een dik beslag hebt, mag je de melk er doorheen roeren.
Spatel hier de chocolade doorheen.
Vet de cakevorm in. Schenk de vorm tot 1/3 vol. Leg dan wat Amarene kersen in het beslag en er tussenin wat koekjes die je heel snel door de espresso hebt gehaald.
Dek de kersen en koekjes af met de helft van het beslag dat je nog over hebt. Leg dan weer kersen en koekjes in het deeg en bedek dit met het laatste beetje beslag.
Bestrooi de bovenkant met wat van de gehakte hazelnoten.
Bak zo’n 50 minuten in de oven of totdat er geen beslag meer aan een satéprikker blijft kleven.
Laat de cake 15 minuten rusten voordat je deze uit de vorm haalt. Daarna mag je aanvallen!
saus
Smelt de chocolade au bain marie en voeg, als het is gesmolten de room en melk aan toe. Roer dit goed door met een garde en schenk als laatste de siroop erbij. Schenk eerst een paar eetlepels en proef het dan even. Je moet de kersen nét door de chocolade heen proeven.
Wanneer dit goed is vermengd, mag het van het vuur en kun je het laten afkoelen.
Schenk het in een leuk kannetje of spuitflesje, zodat je gasten zelf kunnen schenken.