In de drophemel met Lakrids

3.1K

In de drophemel met Lakrids | www.deedylicious.nlOk even een ‘Britt-je’: Wat errag! Ik heb afgelopen winter (!) meegedaan met een supertoffe winactie van Jamie Magazine. En zowaar had ik een keer prijs! Tof, want ik win eigenlijk nooit iets. Ik had mezelf voorgenomen jullie te vertellen over de gewonnen prijs, een prachtige box van Lakrids, maar dat ben ik helemaal vergeten. Resultaat is dat de doos bijna leeg is en ik jullie hier NU pas mee laat kennismaken. Schandalig vind ik, want iédereen moet dit gaan ontdekken!

Kermis dessert

Ruim een jaar voordat deze prijsvraag zich aandiende, was ik bezig met het bedenken van een kerstdessert. Ik wilde heel graag een dessert maken met het thema ‘Kermissnoep’ en wilde daarvoor een drop-Macaron maken. Na veel mislukte pogingen om drop te laten smelten en een goede dropganache te maken, heb ik het opgegeven. Dit, omdat de enige optie die ik nog had, droppoeder was. En die kon ik alleen vinden op de website van Lakrids.
Helaas leverde deze toen nog niet over de grens, dus het was snel uit met de pret. Uiteindelijk is er een heerlijk dessert gekomen, maar ergens baal ik nog steeds dat die drop-macaron niet is gelukt.

In de drophemel met Lakrids | www.deedylicious.nl8 Lakrids in a box

Ik heb Lakrids altijd in mijn achterhoofd gehouden, want ik zag naast het droppoeder, ook allerlei andere spannende dropjes op deze site voorbij komen. Toen ik de prijsvraag voorbij zag komen, wist ik niet hoe snel ik daarop moest reageren. Je kon namelijk een box winnen met daarin 8 verschillende smaken Lakrids drop, wohoo!

Ik heb het al verklapt; ik heb deze box gewonnen. YES! En ik neem jullie graag mee op deze bijzondere culinaire drop-reis door deze 8 smaken. Want dat het bijzonder is, is een feit! Dit vanwege de combinatie van drop met chocolade, die ikzelf nooit zou hebben bedacht, maar nu niet meer meer uit mijn smaak herinneringen weg te denken is.

 1. Sweet Liquorice 
  Een zoet dropje, maar met een zachte smaak en klein beetje anijssmaak.
 2. Salty Liquorice
  Een ziltig dropje, waar je de zee in proeft. Volgens het brein achter Lakrids, Johan Bülow, dé favoriet onder de Noren. Het brengt een smaakexplosie teweeg en ik kan dan ook erg moeilijk van deze pot afblijven.
 3. Habanero Chili Liquorice
  Een ingrediënt dat ik nóóit in een dropje zou verwachten. Maar wanneer je het proeft, klopt de smaaksensatie. Je tong tintelt een beetje van de peper en wanneer hij langzaam in je mond smelt, wordt hij zélfs even pittig. Gewéldig!
 4. Salty Chili Cranberry Liquorice
  Over deze kan ik je niets vertellen, behalve dat dit de laatste pot is die dicht zit. Ik heb hier nog niets van gegeten. Erg hè, dat ik er zó zuinig mee ben, haha! Als hij open is, ga ik jullie vertellen hoe hij smaakt.
 5. Chocolate Coated Liquorice
  Ja je leest het goed, er is een complete lijn van Lakrids waar de drop is gecombineerd met chocolade! In het midden van de ‘bonbon’ zit een dropje verstopt. Deze smaak was de eerste kennismaking met deze zéér aparte combinatie. En ik moet het gezegd hebben; fantastisch!
 6. In de drophemel met Lakrids | www.deedylicious.nlPassion Choc Coated Liquorice
  Wanneer je deze in je mond stopt krijg je in eerste instantie een zuur mondje. Maar dat is maar een paar seconden, dan smelt de zoetzure smaak van passievrucht in je mond met de witte Belgische chocolade. En als klapper een dropje in het hart. Een smaaksensatie die gewoon bijna niet uit te leggen is.
 7. Dark & Coffee Choc Coated Liquorice
  Donkere pure chocolade smaken met een straf kop koffie: Daar doet dit dropje je aan denken. Deze is heerlijk bij een kopje espresso.
 8. Strawberry Chocolate covered Liquorice
  Dit was een limited edition en is  nu niet meer op de site te verkrijgen. Maar je raadt het al; dit was er een met een geweldige aardbeiensmaak, weelderige chocolade en een dropje in het midden.

Alle smaken zijn verpakt in potjes en er zit genoeg in om je dropverslaving even rustig te houden. Daarnaast zijn ze ook nog eens glutenvrij. Neem vooral een kijkje op de site van Lakrids. Je kunt hier ook inspiratie opdoen om met hun producten te koken. “Met drop?” hoor ik je denken. Jazeker, met drop and I’m lovin’ it!

Ooit hoop ik een keer een kijkje te mogen nemen bij Johan Bülow himself in Denemarken, en met dózen vol dropjes en een hoofd vol inspiratie naar huis te vetrekken. De potjes laten nu, bijna een jaar later, langzaamaan hun bodem zien. Wat op zich bést bijzonder is aangezien ik altijd een hardcore drop-verslaafde ben geweest. Ik kan mezelf nu redelijk inhouden en zéker met deze speciale box enórm zuinig doen. Maar serieus; ik moet al huilen bij de gedachte dat het bijna op is.

Bedankt Jamie Magazine voor de box en voor deze bijzondere kennismaking met Lakrids!

In de drophemel met Lakrids | www.deedylicious.nl

 Dit is een artikel geschreven onder de naam Miss Deedy, omdat mijn blog toen zo heette. Maar de foto’s blijven natuurlijk van mij; DeedyLicious 😉

KokenKoken

Reacties

 1. Beter laat dan nooit! Ook wij zijn als een blok gevallen voor de drop van Lakrids en hebben nagenoeg het hele assortiment in onze webwinkel http://www.nordicblends.nl opgenomen. Inclusief de foodline met droppoeder en siroop. Er is zelfs een receptenkaart voor dropmacarons! En de aardbeienversie LOVE is ook weer terug (in limited edition 2015).
  De fabriek bij Hvidovre (vlakbij Kopenhagen) is een aanrader. We zijn er geweest en het was heel erg leuk! Vraag naar Mie als je gaat… Deense charme!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close