Bietenloempia’s

5.4K

Sinds ik aan het koken en bakken ben geslagen, kan ik het niet laten om bestaande recept naar mijn eigen hand te zetten. Ik vervang te pas en te onpas ingrediënten of maak gebruik van smaakmakers, waarvan ik denk dat deze goed bij elkaar passen. Zo zijn ook deze bietenloempia’s ontstaan. Alhoewel, dat zeg ik verkeerd. De bietenpakketjes die ik voor Francesca Kookt heb bedacht, dié zijn daar eigenlijk door ontstaan. En het blijkt, ik pas het trucje -van een recept aanpassen- dus ook toe op mijn eigen recepten; Nu kun je deze mini-pakketjes snoepen als hartige snack!

Bietenloempia's in the remix | www.deedylicious.nl

Bietenloempia’s

Ik vind de bietenpakketjes altijd zo’n leuk gerecht voor vegetarische gasten die bij ons komen eten. Het is namelijk weer eens wat anders dan die eeuwig gevulde Portobello of groentequiche. Met verjaardagen weet ik dat er altijd wat vegetariërs komen meevieren. En aangezien mijn recept ook als bijgerecht geserveerd kan worden, dacht ik dat ik het best nóg wat kon ‘downsizen’ en heb er snacks van gemaakt. And it was a huge hit!

Bietenloempia’s

Porties 30 stuks
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 wortels in kleine blokjes
  • 3 kruimige aardappels in kleine blokjes
  • 2 rode uien fijngesnipperd
  • ½ el komijn gemalen
  • 1 handje verse thijm alleen blaadjes, of 1/2 el gedroogde tijm
  • 200 gr verse fetakaas verkruimeld
  • zout
  • peper
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 pak loempiavellen (ontdooid)
  • 400 gr gekookte bietjes in kleine blokjes

Instructies

  • Kook de wortel -en aardappelsblokjes een minuut of 5 in gezout water. Giet de aardappels en wortels af en dep een beetje droog.
  • Meng de wortel en aardappels in een grote kom met de rode ui, biet, gemalen komijn, tijm en verkruimelde feta. Meng voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg een scheut olie toe.
  • Verwarm de oven voor op 225˚ en zet een met bakpapier bekleede bakplaat klaar.
  • Snijd de loempiavellen door de helft, zodat je uit elk vel 2 langwerpige stroken hebt.
  • Bestrijk het vel aan de randen even met wat olie en leg een eetlepel vulling onderaan de strook in het midden. Laat de randen rondom vrij. Rol de loempia op tot je bij het midden bent. Vouw nu de lange zijkanten naar binnen en rol verder op. Plak het randje goed vast aan de rol en leg zo met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • Vul een ovenplaat met de loempia’s en bestrijk deze met wat zonnebloemolie. Bak ze zo’n 20 minuten in de oven*. Draai ze halverwege even om.
  • Serveer op een grote schaal. Serveer er eventueel een beetje chilisaus bij, alhoewel dit eigenlijk niet echt nodig is.

Notities

  • Je kunt de bietenloempia’s ook frituren, maar dan moet je er op letten dat er niet teveel vulling in zit. Ze barsten dan iets sneller open.
  • Heb je geen filodeeg, maar alleen bladerdeeg in huis? Maak er dan kleine samosa’s van, nét zo lekker!
 
Gang: Borrelhapje, Tussendoortje
Trefwoord: Bieten, Loempia, Snack

Uiteindelijk hebben alle vegetariërs af moeten zeggen i.v.m. een heersend griepje. Maar de loempia’s zijn tot de laatste kruimel opgegaan; ook bij de niet-vegetariërs een groot succes dus! 😀


Gevaarlijk lekkere eitjes; Deviled Eggs | www.deedylicious.nl

Klik hier voor meer borrelhapjes


MUZIEKTIP!


Een feestelijk hap; daar hoort een feestelijke plaat bij. En met deze plaat van ZAZ krijg ik direct zin in een gelegenheid waarbij ik deze loempia’s weer kan maken.

Reacties

  1. Laat ik nou net bedacht hebben om een restje bietensalade in een filodeegtaartje te verwerken… Ik denk dat het rolletjes gaan worden 🙂

    1. Wat leuk; mijn receptje is gewoon doorgekomen in Californië. Eet smakelijk Edith! 😀

  2. Dank je wel voor dit leuke recept! Lekker snacken met bietjes 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close