Pasteitjes met Mexicaanse twist

5.7K

Wij houden thuis van de Mexicaanse keuken en variëren hier dan ook geregeld mee. Naast dat we van Burrito’s, Fajita’s en Taco’s houden, experimenteren we ook wel eens met de inhoud van deze smakelijke vrienden. Vandaag hebben we deze heerlijke pasteitjes met Mexicaanse twist gemaakt, gevuld met pittig gehakt en bonen. Serveer hiernaast een frisse salade of trakteer deze als hartige hapjes.

Mexicaanse pasteitjes | www.deedylicious.nl

Mexicaanse pasteitjes

Porties 12 stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Benodigdheden

  • 2 muffinvormen

Ingrediënten

  • 18 velletjes bladerdeeg
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr gehakt
  • 3 tl DeedyLicious kruidenmix
  • peper
  • zout
  • 1 pot Mexicaanse bonenmix  van HAK
  • roomboter om mee in te vetten
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voro op 225˚C.
  • Fruit ondertussen de ui en paprika aan in een hapjespan met de olie. Wanneer de ui en paprika zacht zijn, voeg je het gehakt toe, bak dit rul.
  • Voeg de kruidenmix toe met een snuf beetje peper en zout. Na 3 minuten doe je de bonenmix erin en laat je dit zachtjes pruttelen totdat het een beetje is ingedikt. Zet dan het gas uit en leg een deksel op de pan en laat een beetje afkoelen.
  • Vet de muffinvormen in met de boter. Pak een glas of beker en snij uit 12 velletjes bladerdeeg rondjes die 2 cm groter zijn dan je muffinvorm. Leg ze in de vorm en druk ze zachtjes bij de bodem aan. Zorg dat ze ongeveer een halve centimeter onder de rand blijven. Prik gaatjes in het deeg en vul met een ruime eetlepel van het gehakt.
    Mexicaanse pasteitjes | www.deedylicious.nl
  • Neem een kleiner glas en druk 12 vormpjes uit de 6 overgebleven plakjes deeg (2 rondjes per velletje). Leg deze over de gevulde muffinvakjes heen en druk zachtjes de randjes aan met een vork.
    Mexicaanse pasteitjes | www.deedylicious.nl
  • Bestrijk de bovenkanten met wat ei, strooi nog een snufje van de kruidenmix overheen en prik op het laatst een paar gaatjes in het dekseltjes, zodat de lucht kan ontsnappen.
    Mexicaanse pasteitjes | www.deedylicious.nl
  • Plaats de bakvorm in het midden van de oven laat zo’n 15-20 minuten bakken. De hapjes zijn gaar als het deeg mooi omhoog is gekomen en een goudbruine kleur heeft gekregen.

Notities

Je kunt de vulling van deze pasteitjes ook prima gebruiken om je Burrito mee te vullen. Wij maken op een Burrito-avond vaak teveel en van de left-overs maken we de volgende dag deze hartige hapjes. 
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Bakken, Makkelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close