Perenflapjes met kaneelsuiker

1.6K
makkelijk

Leuk om met de kinderen te maken!

De feestdagen komen er weer aan dan mag er volop gesnoept worden. En wat is er leuker om zelf aan de slag te gaan met hapjes? Ik maakte al aardig wat borrelhapjes, maar nog niet veel zoete hapjes. De hartige hapjes zijn soms best ingewikkeld, maar de simpele receptjes zijn toch een uitkomst tijdens de toch al drukke feestdagen. Daarom vandaag een super simpel, maar mega lekker zoet recept voor deze Perenflapjes met kaneelsuiker. En guess what: deze zijn ook heerlijk met appel!

Perenflapjes met kaneelsuiker | www.deedylicious.nl

Perenflapjes met kaneelsuiker

Het is een simpel recept ja, maar laat je niet misleiden. Hier vreet iedereen zijn vingers bij op. Durf in dit recept de flapjes goed door te bakken om ze éxtra knapperig te maken. Slappe flappen, daar houden we niet van, toch? Dus hou je echt aan de minimum baktijd en durf het eventueel nog een aantal minuten extra te laten bakken om de perfecte perenflapjes te bakken. Alvast veel plezier met uitdelen en de complimenten in ontvangst nemen 😉

Perenflapjes met kaneelsuiker

Porties 8 stuks
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

  • 4 blaadjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 peer geschild en in hele kleine blokjes
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • poedersuiker als garnering

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 225˚C.
  • Snijd de bladerdeegvelletjes diagonaal door, zodat je 8 driehoeken krijgt.
  • Meng de suiker met de kaneel, maar hou ⅓ apart voor later. Meng de perenblokjes met ⅔ van de kaneelsuiker. Laat 5 minuten staan. Laat de perenblokjes even uitlekken, de vulling voor de flapjes mag niet te nat zijn.
  • Schep 1 eetlepel op een driehoekje bladerdeeg en vouw deze dicht. Druk de randen goed aan met een vork. Herhaal dit met de andere velletjes tot ze allemaal zijn gevuld.
  • Klop het ei los en bestrijk de flapjes met een laagje ei. Strooi er dan de resterende kaneelsuiker overheen. Prik een gaatje bovenin de flapjes, zodat eventueel stoom kan ontsnappen. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 20 minuten (of tot ze knapperig bruin zijn) in de oven.
  • Laat 5 minuten afkoelen en bestrooi vlak voor serveren met wat poedersuiker.

Notities

Serveer direct als ze nog warm zijn. Eet je ze later op? Warm ze dan 5 à 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 180˚C.
Gang: Nagerecht
Trefwoord: Bakken, Feest, Zoet

Perenflapjes met kaneelsuiker | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Ik weet het, het is november en iedereen is nog druk met sinterklaas. Maar aangezien wij geen Sint vieren, kan ik dan ook niet wachten tot die klaas het land weer uit is. Dat betekent namelijk dat ik weer ongegeneerd kerstmuziek mag luisteren. Stiekem doe ik dat natuurlijk al en bij dit hapje moet ik toch echt direct aan een heerlijke kerstplaat denken. Die ik schaamteloos met je ga delen 😉

KokenKoken

Reacties

  1. Bekaert martine says:

    Juist de perenflapjes met kaneelsuiker gemaakt ze zijn overheerlijk !!!!

    1. Wat fijn dat je er van hebt genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Close
DeedyLicious © Copyright 2020. All rights reserved.
Close