Je hebt ‘m vast wel voorbij zien komen, mijn prachtige Pavlova met rozenwater. Ik had een nog een beetje van het eiwitschuim over en heb dit als wolkjes op een bakplaats gestort en meegebakken met de plakken voor de Pavlova. Veel te zonde om dit mooie rijke schuim weg te gooien, toch?
En ze kwamen van pas, want mijn zus bleef deze week onverwachts mee-eten. Nadat we een simpele, maar smakelijke salade hadden opgepeuzeld met wat leftover hapjes uit de oven, bedacht ik dat we geen ’toetje’ in huis hadden. Niet dat we dagelijks een dessert eten, maar als er iemand blijft eten zorg ik wel altijd voor iets lekkers. En nu…hadden we niets. Totdat ik op de etagère keek en daar de wolkjes leftover Pavlova zag liggen. Tadaa! De Eton mess was geboren 😉
Leftover Eton Mess
Benodigdheden
- 4 brede glazen
Ingrediënten
- leftover Pavlova
- 200 ml geklopte slagroom
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el poedersuiker
- 16 aardbeien in blokjes, plakjes of geprakt
Instructies
- Klop de slagroom en spatel, als dit bijna stijf is, de yoghurt en poedersuiker door de room heen.( Je kunt hier ook wat smaak hieraan toevoegen. Wat dacht je van het rozenwater die we ook door de slagroom bij de Pavlova hebben gebruikt? Of een paar druppels vanille-extract. Of een beetje (afgekoelde) espresso.)
- Leg op de bodem van de glaasjes wat van de aardbeien. Daar overheen verkruimel je wat van de Pavlova.
- Lepel een paar eetlepels slagroom hier overheen.
- Bovenop leg je weer wat van de verkruimelde Pavlova en als laatste de rest van de aardbeien.