Voor Mexicaans eten mag je mij altijd wakker maken. Ik hou van de smaken en texturen die ze zo perfect weten te samen te brengen in deze keuken. En dat het makkelijk te maken is vind ik ook erg fijn. Wij maken thuis met regelmaat Kip Fajita’s zonder E621, die ik al eens maakte voor Francesca Kookt. Maar na het eten hebben we dan meestal twee tortilla’s over. En aangezien ik een keer in de week alleen eet, maak ik vaak deze Baked Tortilla’s voor mezelf. Lekker om de restjes op te maken, maar zeker omdat het erg smakelijk is en niet teveel tijd kost. Ik schrijf het nu uit voor twee personen, dat is voor jullie denk ik wat makkelijker 😉
Baked Tortilla's met homemade Guacamole
Ingrediënten
Tortilla's
- 4 tortilla wraps
- 300 gr rundergehakt
- 1 paprika*
- 1 ui
- 2,5 tl zelfgemaakte Kip Fajita-mix
- geraspte oude kaas
- Griekse yoghurt
- 2 el olie om in te bakken
- 1 ei losgeklopt
Guacamole
- 1 avocado
- ½ spaanse peper
- 1 limoen
- 1 teen knoflook
Instructies
Tortilla's
- Snij de ui en paprika in heel kleine stukjes en bak dit even aan, totdat het uitje glazig begint te worden. Doe dan het gehakt erbij en rul dit met de Kip Fajita’s-mix. (Heb je geen knoflookpoeder door de mix gedaan, dan is dit het moment om een geperste knoflookteen toe te voegen.)
- Als het gehakt gebakken is, zet je het gas uit en verwarm je de oven voor op 180˚.
- Leg op een bakplaat twee wraps. In het midden van elke wrap leg je een hoopje van het gehakt. Verdeel het over de twee wraps, maar laat ongeveer 2,5 cm van de randen vrij. Smeer deze vrijgelaten randen in met een beetje van het opgeklopte ei. Strooi geraspte kaas over het gehakt en leg een nieuwe wrap hier bovenop. Druk goed aan bij de randen, zodat het de wraps een beetje aan elkaar blijft plakken.
- Smeer dan de bovenkant van de tortilla’s nog even licht in met het ei en strooi daar nog wat kaas overheen.
- Zet de bakplaat in de oven en bak dit zo’n 10-15 minuten of totdat de randen een beetje bruin beginnen te worden. Als optie kun je dan nog even een paar minuutjes de grill aanzetten, om de kaas bovenop de grillen.
Guacamole
- Wanneer de tortilla’s in de oven staan kun je de guacamole maken.Prak de avocado in een schaaltje en meng dit met een halve, zeer fijn gesneden peper, uitgeperste knoflook en het sap van een limoen.
- Haal de tortilla’s uit de oven en snijd deze in pizzapunten. Serveer op een grote schaal met de avocado en een bakje Griekse yoghurt. Dat laatste is erg lekker fris en een stuk gezonder dan crème fraîche.
Notities
*Als je nog een restje selderij of wortel hebt liggen, kun je dit ook prima toevoegen. Zolang je het maar klein snijdt kun je eindeloos variëren met dit recept.
Recept voor de zelfgemaakte Kip Fajita-mix vind je bij Francesca Kookt.
klinkt goed. en zo simpel. ga ze zeker een keer maken.
Makkelijker dan dit kan het bijna niet 😉 Eet smakelijk alvast!