Spaghetti met Siciliaanse gehaktballetjes

6.6K

Spaghetti is iets dat ik niet veel klaarmaak en ik moest voor deze Spaghetti met Siciliaanse gehaktballetjes dan ook even afstappen van mijn vooroordeel. Op de een of andere manier heeft deze pastasoort in mijn keuken namelijk een beetje een slecht imago opgelopen. Ten eerste, omdat spaghetti altijd achter mijn tongpiercing bleef hangen. Ik kan je vertellen dat dit rare taferelen oplevert als dit gebeurd. Nu is die piercing er al een paar jaar uit, maar nog steeds at ik het niet. En samen met macaroni, voelt het een beetje als arme-lui-eten. Begrijp mij niet verkeerd; ik vind het lekker (zeker wanneer mijn moeder haar macaroni klaarmaakt). Ik denk alleen dat doordat dit een van de eerste pastasoorten zijn geweest die ik als kind at, voelt het ’te simpel’ om deze pastasoorten te kiezen. Ik gebruik tegenwoordig eerder een tagliatelle of penne.

Spaghetti met Siciliaanse gehaktballetjes | www.deedylicious.nl

Spaghetti met Siciliaanse gehaktballetjes

Vriendlief daarentegen, kun je wakker maken voor een baggervette Mac&Chees of een simpele spaghetti & meatballs. Sinds lange tijd lag er weer eens een pak spaghetti in de kast nadat Vriendlief boodschappen had gedaan. Ik wilde er een lekker gerecht mee maken. Eentje waarvan ik achteraf zou zeggen, ‘je mag wel vaker spaghetti meenemen.’ Ik at op Sicilië al eens deze heerlijk gevulde ravioli en bij het bedenken van deze spaghetti wilde ik iets doen met het smaakpallet van de ravioli. Die is bewerkelijk om te maken en bedacht dat ik deze smaken ook prima in een spaghetti kon laten terugkomen. Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Wij hebben er van genoten!

Spaghetti met Siciliaanse gehaktballetjes

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

 • 500 gr rundergehakt of half-om-half
 • 1 ei
 • 4 takjes platte peterselie fijngehakt
 • 2 el paneermeel
 • 2 tl gedroogde oregano
 • ¼ tl venkelzaad
 • ½ tl knoflookpoeder
 • zout
 • peper
 • olijfolie
 • 1 ui fijngesnipperd
 • 1 wortel in kleine blokjes
 • 1 rode paprika in kleine blokjes
 • 1 teen knoflook fijngehakt
 • 2 takjes rozemarijn
 • 140 gr tomatenpuree
 • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
 • 3 el balsamico
 • 350 gr spaghetti
 • 3 takjes basilicum alleen de blaadjes
 • 1 blok Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

 • Meng het gehakt met ei, peterselie, paneermeel, oregano, venkelzaad,  knoflookpoeder, peper en zout. Maak balletjes ten grootte van een golfbal.
 • Braad de balletjes in 2 el olie rondom bruin in een hoge pan. Haal ze uit de pan en bak de ui, wortel en paprika in nog 1 el olie. Voeg het takje rozemarijn toe en knoflook. Schenk de balsamicoazijn toe en roer goed door.
 • De tomatenpuree mag erbij, laat dit even meebakken. Schenk de tomatenblokjes erbij en leg de balletjes hierin. Laat dit 10 minuten pruttelen. Kook de spaghetti en meng de pasta met de saus.
 • Serveer met verse blaadjes basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Sicilië

MUZIEKTIP!

Op het eiland van Sicilië hebben we veel rondgereden en geluisterd naar een playlist die ik had gemaakt om lekker bij te touren. Dit is een van de nummers die in deze lijst stond en die wij dus met regelmaat door de speakers hebben horen schallen. Deze plaat van Bo Saris is echt een heerlijke track om mee auto te rijden.

 

 

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close