Oatly (choco)melk zonder melk

7.3K

Deze blog heb ik eigenlijk aan ‘de Nerd’ te danken. Mijn vriendje is namelijk erg gevoelig voor de term ‘nieuw’ als het om shoppen in de supermarkt betreft. Zodra er ergens de tekst NIEUW bij staat, gaan zijn oogjes twinkelen en moét het gekocht worden om vervolgens thuis te testen.

En zo kwam hij op een dag thuis met deze vrolijk geïllustreerde pakken haverdrank van het Zweedse Oatly. Ik vond het in eerste instantie maar een raar product, want chocomelk, dat geen chocomelk is? Hoe kan chocomelk nou geen chocomelk zijn? Nou…omdat er geen melk in zit…aha!

Wow, no cow!

Oatly; (choco)melk zonder melk | www.deedylicious.nlDit is gewéldig nieuws voor mensen die niet zoveel met de melk van tegenwoordig hebben. Want dit plantaardige drankje van Oatly heeft, naast een geweldig humoristische verpakking, ook een geweldige ingrediënt; haver. En de smaak is verrassend lekker!

De havermelk -Oat drink-, die je gerust in het rijtje van de amandel,-en hazelnootmelk kunt plaatsen, heeft een iets zoetige afdronk, wat ik ook ervaar bij het drinken van amandelmelk. Ik vind een glas heel lekker, maar zal niet snel een tweede glas inschenken, wat ik met ‘gewone’ melk nog wel eens doe. Dit omdat er een iets te ‘aardse’ smaak aan zit en het een beetje tegen gaat staan na een heel glas. Ik zie wel potentie om dit eens te gebruiken bij het bakken van pannenkoeken. Ik denk dat dit bijzonder lekker smaakt als vervanger van de melk 😉

Oatly; (choco)melk zonder melk | www.deedylicious.nlNaast de haverdrank heb je ook een cacao-versie; de Chocolat Oat Drink. En die vinden we thuis fantastisch! Naast dat hij gewoon verdraaid lekker naar chocomelk smaak, is hij ook heel erg romig. Het heeft wel een haver-achtige smaak, die mij een beetje aan de Brinta pap van vroeger doet denken. Maar ik vind dit geen vervelende smaak achterlaten en kan er gerust nog een glas van achterover tikken.

Wanneer je op de site kijkt, zal je zien dat ze nog véél meer producten hebben die helaas hier (nog) niet in de schappen zijn te vinden. Ik hoop dan ook stellig dat dit zo’n succes wordt, dat we de andere producten ook een keer kunnen proberen. Want ‘Chai Oat Drink’ en ‘Strawberry Oatgurt’, vind ik zo lekker klinken!
En dit is niet omdat ik niet tegen melk kan, maar ik realiseer me wel dat wij dit als mens eigenlijk helemaal niet meer nodig hebben. Dus om een plantaardige vervanger te hebben, is alleen maar fijn.

Kijk dus gerust eens bij je supermarkt in het schap. In onze supermarkt staan deze pakken bij de pakken amandel- en sojamelk. En wil je meer weten over de ingrediënten i.v.m. allergieën? Kijk dan even bij de FAQ op de site, waarschijnlijk ga je hier jouw prangende vraag beantwoord krijgen.

 

Nee, voor dit artikel heb ik niets gekregen; 
soms word ik gewoon blij van een product
 en wil je daar natuurlijk van op de hoogte brengen.
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!
KokenKoken

Reacties

  1. Super leuk artikel! Heb je enig idee waar ik dat in Amsterdam kan kopen? Liefs Isa

    1. Hoi Isa,

      de Nerd heeft het bij onze lokale Jumbo gevonden. Maar ik heb begrepen dat dit ook bij de reformwinkel te koop is.

  2. Heel lekker inderdaad Wendy! Ik gebruik het ook in de pap, maar waarschijnlijk ook heerlijk in shakes, sausjes en zelfgemaakt ijs. Als plantaardige eterjuich ik het van harte toe om zuivel te laten staan! 🙂

  3. Inderdaad verrassend lekker!! En ik ben het met je eens…leg die andere producten ook maar in de schappen. Ook hier in Amersfoort te koop bij de jumbo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close