Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg!

15.8K

Wij houden thuis van pizza’s en dan niet van pizza’s uit die kartonnen dozen van de supermarkt. En nee, ook niet van die bezorg-pizza’s waar mijn lijf van op tilt gaat, omdat deze vaak stijf staan van de smaakversterkers. Nee, homemade pizza’s staan bij ons thuis met regelmaat op het menu. En als je deze blog al wat langer dan vandaag volgt, kun je je vast wel mijn recept voor het pizzadeeg en vers gemaakte pizzasaus herinneren. Dit recept heb ik nu al tientallen keren gemaakt en zal er niet snel iets aan veranderen. Never change a winning team 😉

De ene keer rol ik het deeg heel dun uit, dan heb ik een knapperige pizza. Maar soms laat ik het juist wat dikker, dan is je bodem iets massiever, mjam! Maar als ik het dun uitrol, kan het voorkomen dat ik wat deeg overhou. En als ik iets zonde vind, is het wel eten weggooien! Daarom bewaar ik het overgebleven deeg in de koeling en maak er de volgende dag deze superleuke pizzarolls van. Naast dat ze er leuk uitzien, smaken ze ook nog een fantastisch! En ik denk dat ik meteen een mooi hapje heb bedacht voor het verjaardagsfeestje van de Nerd 😉

Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg! | www.deedylicious.nl

Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg!

Porties 8 stuks
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten

Benodigdheden

 • deegroller
 • muffinvorm
 • kwastje

Ingrediënten

 • koelvers pizzadeeg*
 • pizzasaus**
 • peper en zout
 • zonnebloemolie
 • tijm of rozemarijn (optioneel)

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 225˚C en laat een muffinvorm mee verwarmen.
 • Rol het deeg uit met het bijgeleverde bakpapier. Snijd het kant en klare deeg op ongeveer 18 x 6 cm.
 • Smeer wat van de tomatensaus op de plak en bestrooi met peper en zout. Je kunt er nog wat extra kruiden als tijm of rozemarijn aan toevoegen.
 • Rol de plakken voorzichtig op, de saus kan er nu snel uitlopen. Herhaal dit proces totdat het deeg op is.
 • Haal de hete muffinvorm uit de oven en vet de holtes een beetje in met zonnebloemolie. Zet de rolletjes op hun kant in het blik en plaats meteen terug de oven in. Bak zo’n 15 minuten of totdat ze mooi bruin zijn aan de bovenkant en de saus een beetje is droog is geworden.
 • Serveer direct als ze warm zijn.

Notities

*Ik gebruikte vers gemaakt pizzadeeg, maar tegenwoordig is dit vers uit de koeling van je supermarkt net zo lekker.
**De saus die ik gebruikte heb ik zelf gemaakt, maar bij de koelverse degen zit vaak al een potje saus.
Gang: Tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pizza

Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg! | www.deedylicious.nl

 

Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg! | www.deedylicious.nl

Heb jij ook leuke ideeën om restjes op te maken? Ik ben benieuwd naar jouw creatieve oplossingen om verspilling tegen te gaan.

MUZIEKTIP!

Heerlijk hapje dit. Lekker voor op de zondagmiddag of op een verjaardag zoals ik het deed. En wat is er fijner dan een chill plaatje te draaien terwijl je met je handjes in het deeg zit? Met deze track van Somi zit je goed!

 

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close