Ga terug

Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg!

Servings 8 stuks
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten

Benodigdheden

  • deegroller
  • muffinvorm
  • kwastje

Ingrediënten

  • koelvers pizzadeeg*
  • pizzasaus**
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • tijm of rozemarijn (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225˚C en laat een muffinvorm mee verwarmen.
  • Rol het deeg uit met het bijgeleverde bakpapier. Snijd het kant en klare deeg op ongeveer 18 x 6 cm.
  • Smeer wat van de tomatensaus op de plak en bestrooi met peper en zout. Je kunt er nog wat extra kruiden als tijm of rozemarijn aan toevoegen.
  • Rol de plakken voorzichtig op, de saus kan er nu snel uitlopen. Herhaal dit proces totdat het deeg op is.
  • Haal de hete muffinvorm uit de oven en vet de holtes een beetje in met zonnebloemolie. Zet de rolletjes op hun kant in het blik en plaats meteen terug de oven in. Bak zo’n 15 minuten of totdat ze mooi bruin zijn aan de bovenkant en de saus een beetje is droog is geworden.
  • Serveer direct als ze warm zijn.

Notities

*Ik gebruikte vers gemaakt pizzadeeg, maar tegenwoordig is dit vers uit de koeling van je supermarkt net zo lekker.
**De saus die ik gebruikte heb ik zelf gemaakt, maar bij de koelverse degen zit vaak al een potje saus.
Gang: Tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pizza