Gevaarlijk lekkere eitjes; Deviled eggs

11K

Met Oudejaarsavond hebben we een heerlijk avondje gehad met familie en vrienden. En aangezien ik met de Kerstdagen al zoveel in de keuken had gestaan, wilde ik het mij zo makkelijk mogelijk maken met de hapjes. En dat dat makkelijk kan, weten jullie al van mijn capresestokjes en andere makkelijke hapjes op deze blog. Maar we hadden nog héél veel eieren over van de Kerstdagen. Ik besloot dat we deze op Oudejaarsavond maar eens op moesten maken en ik bedacht mij dat lekker zou zijn om hiermee gevulde eieren te maken. Dit is echt zo gemaakt, heel erg lekker én het ziet er super feestelijk uit!

Gevaarlijk lekkere eitjes; Deviled Eggs | www.deedylicious.nl

Gevaarlijk lekkere eitjes; Deviled eggs

Porties 24 stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 12 eieren ingeprikt
  • mayonaise
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 12 takjes bieslook fijngehakt + extra voor garnering
  • peper
  • zout

Instructies

  • Zet een grote pan op het vuur en vul deze tot ⅔ met water en een flinke snuf zout.
  • Wanneer het water kookt, leg je de eieren er voorzichtig in en laat je ze 8 minuten koken. Giet de eieren dan af en laat ze goed schrikken onder de koude kraan.
  • Pel de eieren en snijd ze overdwars doormidden met een scherp mes. Lepel voorzichtig het eigeel eruit en doe dit in een mengkom. Het eiwit leg je alvast op de serveerschaal met de opening naar boven.
    Gevaarlijk lekkere eitjes; Deviled Eggs | www.deedylicious.nl
  • Prak het eigeel met een vork fijn en doe er 2 el mayonaise doorheen. Voeg telkens een eetlepel mayonaise toe wanneer het nog te droog is. Uiteindelijk wil je dat het net van je vork valt, anders is het nog te dik om op te kunnen spuiten. Roer er als laatste de fijngehakte bieslook, het gerookt paprikapoeder en wat peper en zout doorheen.
  • Vul een spuitzak met het eigeel-mengsel en spuit de eitjes vol met het mengsel. Dek de schaal voorzichtig af en laat ze opstijven de koelkast totdat je gasten komen.
  • Bestrooid de deviled eggs vlak voor serveren met wat paprikapoeder en nog wat vers gehakte bieslook.
Gang: Borrelhapje, Tussendoortje
Trefwoord: Feest

MUZIEKTIP!

Bij deze duivelse eitjes, een duivelse plaat. Alhoewel, dat is niet helemaal waar. Want de dames Lily & Madeleine zingen dan wel over ’the Devil we know’, maar hun stemmen zijn werkelijk hemels om naar te luisteren.

KokenKoken

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close