Warme appelsap met specerijen en spiced rum

373
Zonder alcohol net zo lekker!
Wil je deze liever alcoholvrij drinken? Laat de rum dan uit het recept

De wintermaanden zijn weer aangebroken en wat is er lekkerder dan je op te warmen aan een warm dampend drankje? Ik ben een enorme theeleut, maar tijdens mijn laatste werktrip naar London dronk ik eens iets heel anders: warme appelsap met specerijen en spiced rum. Waanzinnig lekker om je aan op te warmen, óók zonder de rum!

Warme appeldsap met specerijen en spiced rum, in een dubbelwandig glas. Op de achtergrond zie je eendoek met een schotse ruit. In het glas zit een schijfje sinaasappel met daarin kruidnagels gestoken.
Mulled applejuice en een biertje voor een oud raam in een oude pub in London, genaamd Lamb & Flag. Het licht wat door de ramen komt, schijnt door de vloeistof heen en licht de drankjes op.

Met de trein naar London

Zoals gezegd was ik onlangs in London, omdat ik daar mocht fotograferen. Ik ging er met de Eurostar heen en dat kan ik iedereen aanbevelen! Naast dat je niet zo belachelijk ver van te voren op een vluchthaven hoeft te staan, kun je ook meer meenemen dan in een vliegtuig. Zo kon ik dus makkelijk een flinke reistas meenemen waar ik al mijn fotografie spullen goed in kwijt kon.

De kosten zijn – net als met vliegen – niet altijd hetzelfde. Het loont dus om regelmatig te kijken of er goedkope tickets zijn. Maar je reist comfortabel en staat vanaf Rotterdam CS binnen 3,5 uur in hartje London.

Lamb & Flag Pub in Covent Garden

Natuurlijk kon ik niet voor ‘maar’ 1 dagje naar London en heb een hotel geboekt, zodat ik een beetje kon bijslapen. Want het was een pittige shoot. De dag daarna heb ik dan ook heerlijk de kerstsfeer opgesnoven in de stad. Bij het openzwaaien van de deur naar de historische Lamb & Flag in Covent Garden, kwam de geur van Glühwein, met van die lekker winterse specerijen mij tegemoet. Het rook naar Kerst! Bij navraag bleek het geen Glühwein te zijn, maar ‘Mulled Applejuice’ en ik bestelde hiervan een glaasje. Mét rum natuurlijk, want het was koud buiten. Bij de eerste slok wist ik gelijk dat ik die thuis ook wilde maken. En natuurlijk ben ik niet te beroerd om dit ook met jullie te delen.

Bacardí Spiced Rum

In het recept heb ik gebruik gemaakt van BACARDÍ Spiced. Hierin proef je eerst romige vanille, dan de subtiele houtachtige toetsen van honing en in de afdronk de natuurlijke toetsen van kaneel en nootmuskaat. De kruidige rum smaakt heerlijk in deze warme appelsap met specerijen. Voeg deze toe aan het glas en schenk er de warme drank overheen. Kook het niet mee, want da vervliegt de alcohol al snel.

Wil je de appelsap liever zonder rum drinken? Laat deze dan uit het recept. Ik beloof je dat hij nét zo lekker is!

Een fles Bacardí Spiced rum met daarbij warme appeldrank met specerijen en spiced rum, in een dubbelwandig glas. Op de achtergrond zie je eendoek met een schotse ruit. In het glas zit een schijfje sinaasappel met daarin kruidnagels gestoken.

Warme appelsap met specerijen en spiced rum

Porties 4 glazen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

 • 1 liter troebele appelsap
 • 2 biologische sinaasappels
 • 2 stokjes kaneel + extra voor garnering
 • 8 kruidnagels + extra voor garnering
 • 2 steranijs
 • 2 peulen kardemom
 • 120 ml Bacardi Spiced Rum

Optioneel

 • cranberries ter garnering

Instructies

 • Schenk de appelsap, kaneel, steranijs en kardemom in een pan.
 • Boen de sinaasappels goed schoon en snijd 1 sinaasappel in 4 parten.Knijp de parten uit in de appelsap. Steek in de schil van de parten de kruidnagels en voeg deze toe aan de appelsap. Bewaar de andere sinaasappel voor later.
 • Verwarm op laag vuur de appelsap tot het net niet kookt. Laat dit tenminste 30 minuten trekken.
 • Snijd ondertussen dunne plakjes van de overgebleven sinaasappel en steek hier wat kruidnagels in.
 • Zet de glazen klaar en verdeel de rum over de glaasjes. Leg hierin een plakje sinaasappel met de kruidnagels, een kaneelstokje en wat cranberries.
 • Top de glazen af met de warme appelsap en serveer direct.

Notities

Heb je nog iets over? Geen probleem. Je bewaart dit gemakkelijk in een afgesloten kan in de koelkast. Haal dan wel even de specerijen eruit. Wanneer je weer een beetje warm wilt maken, kan dit in een steelpannetje, maar ook in de magnetron. Indien je er rum in wilt, voeg je deze ná het verwarmen toe. 
Gang: Drankjes
Trefwoord: Appel, Kaneel, Kerst, Sinaasappel, Specerijen

Warme appelsap met specerijen

Ga je de warme appelsap ook maken deze dagen? Stuur mij dan een berichtje op social media! Ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt. Deze kerstdagen breng ik in ieder geval bij ieder feestje waar ik heenga, wat van dit vloeibare goud mee. Ik denk dat niemand dat een straf gaat vinden. Ik wens je alvast fijne dagen toe. Lieve groet, Wendy


MUZIEKTIP!

Het kan je niet ontgaan zijn dat ik rond de kerstdagen verslaafd ben aan mijn eigen Christmas-playlists. Je vindt ze hier en hier. Ik voeg er elk jaar weer nieuwe nummers aan toe en ondertussen zijn de lijsten – onderverdeeld in een playlist voor Diner en Party – genoeg voor úrenlang luisterplezier. Dit jaar voegde ik deze fijne plaat er aan toe van Laufey.

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close