Cocktail met arancello en vermout

1.9K

Het is nog maar nét zomervakantie wanneer ik deze blogpost zit te schrijven. En éindelijk begint het weer te verbeteren. De zon laat zich vaker zien, de noordenwind zwakt iets af en de temperaturen lopen op. De zomer is in aantocht! Heerlijk weer om in de tuin, op het balkon of op de camping te vertoeven met een Cocktail met arancello en vermout.

Geen 18, geen alcohol!

Klik op de foto voor een grotere weergave.

Chello

Voordat ik je alles ga vertellen over de heerlijke cocktail die ik maakte, geef ik je eerst achtergrondinformatie over de arancello die ik in dit drankje gebruikte.

Deze sinaasappellikeur die ik heb gebruikt, wordt geproduceerd door Mats Hoogenbosch van Chello. Mats is een aantal jaar geleden begonnen om vanuit huis zijn eigen limoncello receptuur te maken. Hij beschrijft dat het maken van de limoncello een uit de hand gelopen hobby is, vanwege zijn interesse in het maken van limoncello. Nadat hij hier het perfecte recept voor had gevonden, heeft hij ook de arancello ontwikkeld.

Limoncello

Om een lekkere limoncello te kunnen maken, heb je natuurlijk de beste citroenen nodig. Want zonder een goed basisproduct krijg je nooit die lekkere smaak. In Amalfi groeien al sinds 1852 prijswinnende citroenen en worden voor Chello naar Nederland vervoerd. Deze citroenen zitten lekker dik in hun schil en worden met de hand geselecteerd en geplukt voor Chello. Na veel testen en proef-sessies met vrienden en familie, heeft hij nu het perfecte recept voor limoncello gecreëerd.

Een fles Chello arancello met in de achtergrond een fruitschaal met sinaasappels rondom lege glazen, ijsblokjes en een halve sinaasappel.

Arancello

Als opvolger van de limoncello, is Mats aan de slag gegaan met sinaasappels. En wat ben ik daar blij mee, want ook hier heeft hij een heerlijke likeur van weten te maken; arancello. Ik vind zowel de limoncello als de arancello lekker, maar mijn favoriet is de laatste. Daarvan was ik fan vanaf de eerste slok! De sinaasappels die in deze likeur gaan, komen rechtstreeks uit Sicilië. De arancello is na succesvol testen, sinds kort ook toegevoegd aan het assortiment.

In Nederland aangekomen, worden zowel de citroenen als de sinaasappels met de hand geschild. Zo wordt er voorkomen dat het witte, bittere, deel van de schil in de likeuren komen en de smaak zo ongelofelijk lekker wordt. Je kunt de drankjes veelal in horeca -en speciaalzaken in Noord-Holland tegenkomen. Maar wil je ze ook graag thuis drinken? Dan kun je online de flessen bestellen in de shop.

Op vakantie met Chello

Ik raakte in contact met Mats via social media en mocht voor hem toffe beelden schieten van zijn producten. En bij fotograferen hoort – in mijn geval als foodfotograaf – ook proeven. Ik vind het belangrijk te proeven wat het product zou moeten uitstralen. Aangezien zijn producten mij direct naar de zon transformeerde, heb ik de flessen ingepakt in mijn koffer en meegenomen op vakantie. Op deze manier kon ik de perfecte beelden schieten die deze drankjes verdiende.

Fles Chello Limoncello gefotografeerd in een zomers terras met in de achtergrond een lounge bankje met fleurige kussens en geel gestreepte accenten.

Ik nam de flessen mee naar een bevriende cocktail shaker die er een hele lekkere cocktail mee maakte. Ik was veel te druk met fotograferen, dus ik heb niet opgeslagen wat er precies allemaal in ging. Wél zag ik een fles Vermout voorbij flitsen én een flesje bitters. Met deze twee ingrediënten én de arancello ben ik bij thuiskomst gelijk aan de slag gegaan en bedacht ik deze cocktail met arancello en vermout.

Hand met een fles Chello arancello, inde achtergrond een groene struik met roze bloemen.

Hoe drink je arancello?

Arancello is, net als limoncello, puur erg lekker om te drinken. Zet borrelglaasjes en de fles likeur in de vriezer en haal deze na het eten uit de vriezer. Heerlijk om te nippen na een zomers diner.

Maar ook in een stoere tumbler met een paar flinke ijsklonten, smaakt hij super lekker.

En misschien wel mijn favoriet; op een hete dag gemixt wat tonic en heel veel ijsblokjes. Een schijfje verse sinaasappel mag dan niet ontbreken in het glas.

Cocktail met arancello en vermout

We zijn er hoor; dé cocktail die ik maakte met de arancello! Ik vind dit zo’n bijzonder en lekker drankje, dat ik hier wel een lekkere cocktail mee moést maken. Er zijn al heerlijke recepten op de website van Chello te vinden, maar deze zijn met de limoncello gemaakt. Ik wilde heel graag een variant maken met de arancello. Ik ging aan de slag en heb mij volledig ondergedompeld in de smaak van sinaasappel en wat daar lekker bij smaakt. Ik pakte mijn favoriete glazen van het moment erbij en schonk deze vol met dit gouden drankje! Het resultaat is het onderstaande recept geworden. Ik weet wel wat ik deze zomer drink, wanneer ik onderuitgezakt op de loungebank hang!

Cocktail met arancello en vermout

Porties 2 glazen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Benodigdheden

 • 2 glazen
 • mengbeker

Ingrediënten

 • ijsklonten
 • 1 sinaasappel schoongeboend
 • 2 takjes rozemarijn
 • 100 ml aranchello
 • 50 Willem's Wermoed of een kruidige Vermout
 • 4 druppels Angostura Bitters
 • bruiswater

Instructies

 • Vul de glazen met ijs en zet deze 10 minuten in de koelkast.
 • Snijd ondertussen de sinaasappel door de helft en snijd er 2 dikke wedges vanaf. Was de rozemarijn en dep droog.
 • Meng de aranchello en vermout in een mengbeker.
  Een fles Chello arancello en Willem's Wermoed vermout met in de achtergrond een rieten mand met daarin sinaasappels en een ananas.
 • Haal de glazen uit de koeling en gooi het ijs weg. Voeg dan vers ijs toe, tot het glas voor de helft gevuld is. Wrijf de rozemarijn langs de randen van het glas.
 • Verdeel de arancello en vermout over de twee glazen en voeg per glas twee druppels Angostura Bitters toe.
  Fles Angostura bitters op een fruitschaal gevuld met sinaasappels, citroenen en een ananas.
 • Steek in elk glas een part sinaasappel. Top af met bruiswater en steek de rozemarijn in de glazen. Je cocktail is klaar om te serveren.
Gang: Basics, Drankjes
Trefwoord: arancello, Cocktail, Feest, Sinaasappel, Zomer

MUZIEKTIP!


Ik heb dit drankje kunnen samenstellen, dankzij de Griekse Kostas die mij tijdens mijn werkvakantie erop wees dat Vermout erg lekker bij sinaasappel smaakt. Daarom voeg ik bij dit recept mijn favoriete Griekse nummer toe, van Nikos Vertis. Ik ken het helemaal uit mijn hoofd en deed wat hoofden omdraaien toen ik bij mijn Griekse vrienden van de Therianos familie het in zijn geheel meezong. Schenk de Arancello cocktail in, zet het nummer aan en droom weg naar het zonnige eiland waar dit drankje zijn oorsprong vond.

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close