Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur

616
wecken

Dit recept is gepubliceerd in het kookboek 'Wecken' dat verkocht is bij de Xenos.

Ik kan er niets aan doen, maar ondanks dat het verdomd veel werk is om een beetje leuk feestje voor te bereiden, is het mij alle moeite meer dan waard en kan ik ze niet vaak genoeg organiseren. Ik vind het heerlijk om gezellig te kletsen met vrienden en familie en dat alles onder het genot van lekkere hapjes -hartig en zoet- en drankjes. En met die drankjes pak ik op een feestje vaak uitgebreid uit. Zo zorg ik vaak dat alles in huis is voor een zelf te bouwen Aperol Spritz of Hugo. Want die kant-en-klare flessen vind ik meestal niet zo lekker. Het zelf mixen en toevoegen van vers fruit en kruiden, geeft nét even wat extra’s aan je drankje en daar maak je mij echt blij mee.

Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur

Voor het laatste feestje dat ik vierde had ik weer iets leuks bedacht; een Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur. En dat recept deel ik natuurlijk maar al te graag met jullie. Ik leg je eerst uit hoe je de likeur maakt. Maak dit recept ruim voordat je feestje is, hier heb je namelijk twee weken de tijd voor nodig.

Summer-cocktail-aardbeien-uitgel

Aardbeienlikeur

Porties 300 ml
Voorbereidingstijd 15 min
Rusttijd 14 d
Totale tijd 14 d 15 min

Benodigdheden

  • luchtidichte weckpot van zo'n 450 ml inhoud
  • Zeef

Ingrediënten

  • 250 gr aardbeien
  • 150 nl witte rum
  • 125 gr kristalsuiker

Wat ga je doen?

  • Kook de pot 10 minuten in een ruime pan met kokend water. Haal deze uit de pan met een tang en droog deze af met een schone theedoek.
  • Doe de aardbeien in de pot met de suiker en top deze af met de rum. Sluit de pot goed af en schud deze voorzichtig. Zet hem in de koelkast.
  • De eerste dag schud je elk uur voorzichtig de pot, zodat de suiker wordt opgenomen. Schud wel met beleid, de aardbeien mogen niet stuk gaan.
  • Laat de pot minstens 14 dagen in de koelkast staan en schud elke dag even de pot om.
  • Na 14 dagen gooi je de aardbeien weg en zeef je de vloeistof 3x door een fijne zeef. Je likeur is klaar voor gebruik!

Notities

Bewaar het in de koelkast in een fles of in een pot die je luchtdicht kunt afsluiten.
Maar er de overheerlijke Summer cocktail mee!
Gang: Drankjes
Trefwoord: Aardbei, Cocktail, Makkelijk, Zomer

Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur

Porties 1 glas
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Ingrediënten

  • 60 ml aardbeienlikeur dit is ongeveer 1½ borrelglaasje
  • Prosecco
  • bronwater met bubbels
  • citroensap
  • 1 stuk verse gember geschild en in dunne reepjes
  • 1 aardbei ontkroont en in partjes
  • 3 ijsklonten

Wat ga je doen?

  • Vul het glas met 3 ijsklontjes. Schenk hierover de aardbeienlikeur.
  • Schenk het glas dan tot de helft vol met de prosecco.
  • Vul het glas aan met het bronwater en per glas 1 theelepel citroensap.
  • Voeg de aardbei toeen wrijf de rand van het glas in met wat gember.
  • Steek wat van de gember tussen de ijsklontjes en klaar is je cocktail!

Notities

Wil je het op een hete dag drinken? Maak de likeur alleen met bronwater en citroensap aan, dan is hij iets frisser en niet zo sterk.
Gang: Drankjes
Trefwoord: Aardbei, Cocktail, Makkelijk, Zomer

 

Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Bij zo’n zomers drankje hoort een zomerse track, vind je niet? Ik vond deze erg lekker en zie mezelf al met dit drankje in mijn hand de zonsondergang tegemoet dansen. Happy weekend!

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Close
DeedyLicious © Copyright 2020. All rights reserved.
Close