Dudoktour door Rotterdam

4.5K

Als ik aan appeltaart denk, dan denk ik aan Dudok. Maar dat ze nog veel meer lekkere dingen hebben, dat wist ik niet. Ter ere van het 25-jarig bestaan van Dudok mocht ik mee met de culinaire Dudoktour door Rotterdam en ontdekte ik nóg meer lekkernijen van Dudok.

Met een groep enthousiaste foodlovers verzamelen we In de Doelen vlakbij Rotterdam Centraal. Je kunt hier al vroeg terecht, want In de Doelen bestaat uit een koffiebar, wijnbar, café en restaurant onder één dak. Je schuift gewoon voor elke gelegenheid een ruimte op. Das makkelijk, je begint ’s ochtends aan de koffie en je kunt  ’s avonds rollend van de wijn weer naar huis. De aankleding ziet er lekker modern en gezellig uit. Ik kom hier zeker nog een keertje terug om een lekker kopje thee te drinken.

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl
Gezellige aankleding bij In De Doelen.

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nlPas op, hier kom ik!

We gaan vandaag op pad met een e-bike van Let’s Crooze. De uitgestalde fietsen en bijbehorende uitleg zorgen voor hilariteit alom. Ik hoop dat ik het er vandaag zonder schrammen vanaf breng, maar eenmaal op de fiets valt het reuze mee. Het is eigenlijk wel superhandig zo’n fietsje. Je moet wel trappen, maar echt moe wordt je er niet van. Bovendien is de kans dat iemand mij niet aan hoort komen klein, want mijn remmen piepen zo hard dat ze het zelfs buiten Rotterdam moeten horen.

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl
Met piepende banden door Rotterdam scheuren op een fiets van Let’s Crooze.

Gooi maar met die bubbels

Na een leuke sightseeing door de stad komen we bij Het Heerenhuys. In het park ligt een prachtig pand verscholen tussen het groen. Zoals verwacht is dit een veelgebruikte locatie voor huwelijken. Het is dat ik nog geen plannen heb, anders mocht ie zeker op mijn lijstje. We worden in de watten gelegd met heerlijk belegde broodjes, vers fruit en een komkommer gazpacho. Vooraf krijgen we nog een glaasje bubbels geserveerd, waarvan ik er nog een aantal van de ober zijn dienblad stoot. Oeps!

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl
Goeie combi; bubbels met een komkommer gazpacho!

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl

Lekkers in de buitenlucht

In de Harmonie worden we ontvangen in de knusse tuin achter het restaurant. Als je hier bent, vergeet je bijna dat je in hartje Rotterdam bent. De rust, de vogels die fluiten en het prachtige boeket op tafel geven het een fijne sfeer. Ik kijk een beetje vreemd op als ik een legoblokje op een schaaltje geserveerd krijg. Dit blijkt een basilicum amuse te zijn met verse kruiden uit eigen tuin. Het smaakt geweldig! Als de rest van de kaart net zo smaakt als dit, dan zit het wel goed. Leuk detail is dat je vanuit de tuin de koks in de keuken aan het werk kunt zien.

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl
Bijna niet te bevatten dat dit hartje Rotterdam is; prachtig!

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nlKom maar door met die sangria

Van al dat fietsen en eten heb ik wel dorst gekregen. Dat komt goed uit want bij Lola Bar & Kitchen op de Schiedamse Vest krijgen we heerlijke sangria ingeschonken. Hij wordt vers voor ons gemixt en deze smaakt zeker naar meer! Jammer genoeg is het pand nog niet klaar, maar we krijgen een sneak preview. Tussen al het stof en getimmer door kun je al zien wat een prachtig pand dit is. Het zal mij niet verbazen als dit binnenkort dé hotspot van Rotterdam is. Heerlijke dranken, lekker eten en een naar verwachting mooi restaurant. Mij zie je hier over een week of drie terug, want dan opent Lola haar deuren.

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl
Tot snel Lola!

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nlDe Maas en de brug

We sluiten de dag af bij Café Rotterdam. Op het terras op de Wilhelminakade hebben we een prachtig uitzicht over de Maas en de Erasmusbrug. Maar binnen is bijna nog meer de moeite waard om te bekijken. Met veel licht, groen, mooi gedekte tafels en leuke aankleding is het een heerlijke locatie om iets te eten of drinken.

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl
Naast een fantastisch interieur heb je buiten een ook nog eens een geweldig uitzicht.

Dudoktour door Rotterdam | www.deedylicious.nl

Al met al is Rotterdam gewoon een heerlijke stad waar je lekker kunt sightseeën, eten en drinken. Er zijn zo veel leuke spots te bedenken, maar dat is misschien weer wat voor een ander blog. Ik weet nu in ieder geval dat Dudok meer te bieden heeft dan de appeltaart, al blijft deze natuurlijk stiekem gewoon ook heel erg lekker!

KokenKoken

Reacties

  1. Altijd weer leuk om een berichtje te lezen over ‘mijn’ Rotterdam! En Lola wordt volgens mij echt super, ze gaan de 22e eindelijk open!

    1. Ik kan ook niet wachten om er langs te gaan!

  2. Wat een heerlijk eten komt er voorbij. Ik hoor altijd zoveel dingen over de taarten van Dudok, ben zo benieuwd hoe ze echt smaken!

    1. Het was inderdaad om te smullen allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close