Sgroppino met bosvruchten

4.6K
Cool down!
Vul je glazen met ijsblokjes, voordat je dit recept maakt. Zo blijft je Sgroppino extra lang lekker.

We kennen allemaal de Sgroppino wel, de Italiaanse cocktail gemaakt van Prosecco, wodka en citroen sorbetijs. Dit verfrissende drankje is een geweldige combinatie tussen een cocktail en een ijsdessert. Je begrijpt dat dit ideaal is om te drinken tijdens de warme zomermaanden. Ik wilde variëren en gebruikte een keer geen citroen. Het werd een fantastische Sgroppino met bosvruchten!

Sgroppino met bosvruchten | www.deedylicious.nl

Makkelijk en snel

Het recept van deze Sgroppino met bosvruchten is kinderlijk simpel. Alhoewel, voor kinderen is het natuurlijk niet, aangezien er alcohol in zit 😉 Met maar een paar ingrediënten heb je in een mum van tijd een heerlijk drankje op tafel die het geweldig doet na een uitgebreide maaltijd. Serveer deze dus eens aan je gasten, ze zullen hem heerlijk vinden.

Actieshot van een Sgroppino met bosvruchten | www.deedylicious.nl

Sgroppino met bosvruchten

Ik verklap het al in de titel, deze Sgroppino is gemaakt met bosvruchten in plaats van citroen. Je gebruikt voor dit recept geen vers fruit, maar bosvruchten sorbetijs. Door dit met de Prosecco en wodka los te kloppen, krijg je een lekker luchtig drankje. Serveer er wat vers fruit in en je hebt een feestje in een glas.


Ben je nieuwsgierig hoe ik deze foto heb gemaakt? Bezoek dan zeker mijn Instagram account. In een Reel heb ik uitgelegd hoe deze foto tot stand is gekomen. En als je er dan toch bent, volg mij dan, zo blijf je op de hoogte! Ik deel zo nu en dan behind the scenes en laat zien hoe bepaalde foto’s zijn gemaakt. En natuurlijk komen er lekkere recepten voorbij 😉

Sgroppino met bosvruchten

Porties 4 glazen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Benodigdheden

  • 4 cocktailglazen

Ingrediënten

  • 375 ml bosvruchten sorbetijs
  • 75 ml wodka
  • 375 ml Prosecco
  • bosbessen ter garnering

Instructies

  • Vul de glazen 10 minuten voor serveren met ijsblokjes.
  • Roer of mix het ijs los en voeg de Prosecco en wodka toe.
  • Gooi het ijs uit de glazen weg en schenk de Sgroppino in de ijskoude glazen. Garneer met wat bosbessen en serveer direct.
Gang: Drankjes
Trefwoord: Cocktail, Feest, Hittegolf, IJs, Italië, Zomer

Tip voor een extra lekkere cocktail

Voor een cocktail heb je koude glazen nodig. En zeker met deze cocktail, aangezien hier sorbetijs in gaat. Je wilt dat de luchtigheid en de structuur van het ijs zo lang mogelijk in stand blijft. Dit doe je door de glazen goed koud te maken, voordat je de cocktail hierin schenkt. Doe dit door het glas tot de rand te vullen met ijs. Je kunt de glazen ook in de vriezer plaatsen, maar je hebt dan kans dat het ijs inclusief de steel gaat condenseren wanneer je deze uit de vriezer haalt.

Zorg ook voor mooi glas om het in te serveren. Deze Sgroppino met bosvruchten drinkt lekker in een champagneglas of champagnecoupe, zoals ik hier heb gebruikt.

Deze Sgroppino met bosvruchten is tot stand gekomen door de Swiepswapswoep waarbij ik iets lekkers mocht maken van de website van CookingQueens Mariëlla en José.


MUZIEKTIP!

Zomer…het is nu mei 2021 en het lijkt wel alsof de zomer nooit meer van zich gaat laten horen. Dus gooi ik er maar een tropisch plaatje in en doe mijn ogen dicht en droom dat ik op een zonnig eiland sta met mijn voetjes in de zee. Lukt prima overigens met dit nummer van Postmen 😉

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close