Aan het einde van het jaar werd ik verrast door foodpost met daarin een heerlijk fles Amarula. Ik had dit drankje nog nooit gedronken, dus ik was blij verrast om deze eens te mogen proberen. Met alleen wat ijs is dit drankje al heerlijk, maar met het recept voor deze koffie cocktail met Amarula en vodka heb je een heerlijk romige drankje. Wij hebben op oudejaarsavond genoten van de cocktail, dus ik wilde je het recept niet onthouden. Serveer hem in een mooi likeurglas en geniet!
Amarula cream likeur
De likeur is gemaakt van marula (of maroela) fruit en komt uit Afrika. Dit is de enige plek ter wereld waar deze boom groeit.
Aan het einde van de zomer draagt de marulaboom zijn vruchten, waar veel olifanten op af komen. Vandaar dat deze boom ook wel de olifantenboom wordt genoemd.
Naast mijn cocktail is dit drankje heerlijk met wat ijsblokjes, in een warme chocolademelk of door een latte.
Koffie cocktail met Amarula en vodka
Benodigdheden
- cocktailshaker
Ingrediënten
- 50 ml espresso
- 1 tl suiker
- 6 ijsblokjes
- 30 ml Amarula
- 20 ml Vodka
Instructies
- Maak de espresso en los hierin de suiker op.
- Doe de ijsblokjes in de shaker en voeg de (nog warme) espresso, Amarula en wodka toe.
- Shake en serveer in een glas.
Heb ik je lekker gemaakt en wil je gelijk aan de slag om jouw eigen Koffie cocktail met Amarula te maken? Wacht niet langer om een fles te bestellen!
Meer cocktailrecepten? Kijk eens rond tussen mijn al reeds gemaakte cocktails!
MUZIEKTIP!
Aangezien dit een Afrikaans drankje is, hoort hier natuurlijk muziek bij met Afrikaanse roots.